Megtört a jég: jön az újabb Star Wars-mozi

A rajongóknak immár három éve az élőszereplős sorozatokkal kell beérniük, ám most kiderült, hogy folyamatban vannak egy új nagyjátékfilm munkálatai. Már a forgatókönyvíró és a rendező is megvan!

A The Hollywood Reporter értesülései szerint az új Star Wars-filmet a Lost – Eltűntek és a zseniális Watchmen atyjaként ismert Damon Lindelof jegyzi forgatókönyvíróként, rendezője pedig a Ms. Marvel direktora, Sharmeen Obaid-Chinoy lesz. Azt, hogy Lindelofnak lesz majd valami köze a franchise-hoz, már jó ideje rebesgették, de Obaid-Chinoy részvétele vadonatúj értesülésnek számít, amit ugyanakkor sem az alkotó, sem a Lucasfilm nem erősített még meg.

Ehhez hasonlóan azt sem tudni még, hogy kivel dolgozik együtt a scripten Damon Lindelof, hiszen nem túl valószínű, hogy egyedül jegyzi majd. A forgatókönyvíró így még mélyebbre áshatja magát az űrkalandokba, korábban ugyanis a már említett sorozatok mellett a Star Trek-franchise két darabjának munkálataiban is részt vett (a Star Trekben producerként, a Sötétségben – Star Trekben író-producerként).

Star Wars: Skywalker kora. Forrás: Fórum Hungary


Az új Star Wars-mozi körvonalazódása azért is olyan örömteli hír, mivel 2012-ben a Disney még úgy tervezte, hogy az 1977 és 2005 között bemutatott hat Csillagok háborúja-filmet követően a 2010-es évek közepétől kezdve minden évben bemutatnak egy, a népszerű univerzumban játszódó élőszereplős nagyjátékfilmet. A lendületet azonban megtörte a 2018-as Solo: Egy Star Wars-történet – az első Star Wars-film, ami veszteséges lett.

Ekkor Bob Iger, a Disney akkori vezérigazgatója befékezett, és a 2019-ben bemutatott Star Wars: Skywalker kora után inkább a streamingre koncentráltak,

olyan élőszereplős szériákkal, mint a jelenleg is futó Andor, a hamarosan folytatódó A Mandalóri vagy a közelgő Ahsoka.

Az elmúlt években viszont így bizonytalanná vált az olyan, már beígért filmes folytatások sorsa, mint például a Patty Jenkins vagy Taika Waititi által rendezendő részek. A Disney egyelőre 2025 és 2027 decemberére tűzött ki fixen Star Wars-filmbemutatót – a Lindelof – Obaid-Chinoy páros által jegyzett mozi pontos premierdátumát ugyanakkor hivatalosan még nem közölték.


(via The Hollywood Reporter)