Megtörte a csendet Margot Robbie a Barbie Oscar-botrányával kapcsolatban

Hatalmas felháborodást keltett, hogy sem a színésznőt, sem a filmet rendező Greta Gerwiget nem jelölték. Robbie most reagált az ügyre.

A napokban a Los Angeles-i Academy Museumban tartott egy speciális vetítést a Barbie-ból a hollywoodi színészszakszervezet, és az esemény után a film alkotói és szereplői, köztük Margot Robbie egy panelbeszélgetés keretében válaszoltak a kérdésekre – ennek során természetesen rákérdeztek nála arra is, mit szólt hozzá, hogy miközben a művet nyolc Oscarra jelölték, sem ő, sem Gerwig nem érdemelt nominációt az Akadémiától.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Barbie-t a következő kategóriákban jelölték a magas presztízsű díjra: legjobb film, legjobb női mellékszereplő (America Ferrera), legjobb férfi mellékszereplő (Ryan Gosling), legjobb jelmez, legjobb látványterv, legjobb adaptált forgatókönyv (Greta Gerwig és Noah Baumbach) és legjobb betétdal (két dallal is).

Gerwig és Robbie azonban nem kaptak jelölést a legjobb rendező, illetve a legjobb női főszereplő kategóriában, ami mélységesen felháborította a rajongókat (erről itt írtunk részletesebben).
Margot Robbie az idei Critics Choice Awards díjátadón. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images


„Kizárt dolog, hogy szomorú legyek, amikor ekkora áldás ért. Azt nyilván fájlalom, hogy Gretát nem jelölték rendezőként, mert szerintem olyan teljesítményt tett le az asztalra, ami egyszer történik meg egy életpálya során, de hihetetlen év volt ez a filmünk és minden film számára” – mondta a színésznő, aki producerként is részt vett a Barbie munkálataiban, így ha az alkotás nyer a legjobb film kategóriájában, ő is hazavihet egy Oscart.

„Elmondhatatlan eksztázist éltem át, amikor megtudtam, hogy nyolc jelölést is kaptunk. És nagyon örülök, hogy valami olyasmit hoztunk létre, ami paradigmaváltást jelent, ami ekkora hatással van a popkultúrára, egyebek mellett.

Már ez sokkal több, mint amiről valaha is álmodtunk,

és úgy érzem, ez az igazi jutalom” – tette hozzá a színésznő.

Robbie a panelbeszélgetésen. Forrás: Eric Charbonneau / Getty Images for Warner Bros


Robbie a film hatásával kapcsolatban egy bájos sztorit is elmesélt arról, hogy egy kocsmában kihallgatta egy férfiakból álló asztaltársaság beszélgetését, melynek során a többiek arról győzködték az egyik társukat, aki nem akarta megnézni a Barbie-t, hogy muszáj látnia, hiszen valami fontosból marad ki, ha kihagyja. A beszélgetés végére az illető meggondolta magát, slusszpoénként pedig Robbie odament hozzájuk köszönni.

„Csináltam pár dolgot, például a képregényes cuccokat, amik felfokozott reakciót váltottak ki az emberekből,

de ilyen elképesztő hatású dologban még nem vettem részt.

Ez az egész már szinte túlnőtt rajtunk, ami fantasztikus érzés. Nagyon rég volt már, amikor egyetlen film ekkora hatással volt a kultúrára, és iszonyú jó érzés a vihar magjában lenni” – mondta még a sztár a panelbeszélgetésen.


(via Deadline)

 

A "botrány"

Még Stephen Kingnek is nagyon fáj a Barbie mellőzése

Felzaklatta a Barbie-rajongókat, hogy se Margot Robbie, se Greta Gerwig rendező nem kapott Oscar-jelölést.

Tovább