Megtörte a csendet Woody Allen felesége

Soon-Yi Previn is bántalmazásokról beszél, de őt állítása szerint Mia Farrow abuzálta.

A Mia Farrow és második férje, a neves karmester, André Previn által hatéves korában örökbe fogadott, dél-koreai származású Soon-Yi Previn 21 évesen jött össze Woody Allennel, Farrow egykori élettársával: 1992-ben költöztek össze, és 1997-ben kötöttek házasságot. A nő most, a Vulture-nek adott interjúban először szólalt meg Dylan Farrow ügyében, aki azzal vádolja akkori nevelőapját, Allent, hogy hétéves korában molesztálta.

„Ami Woodyval történik, nagyon kiborít, mert annyira igazságtalan.

Mia visszaél a #MeToo mozgalommal, Dylant meg áldozatként parádéztatja.

És most egy új generáció is hall erről a sztoriról, pedig nem kéne” – mondta Soon-Yi Previn Daphne Merkinnek, aki nemcsak a Vulture szerzője, de négy évtizede Allen jó barátja.

Previn panaszkodott azokra a körülményekre is, ahogy a Farrow családban fel kellett nőnie. „Azokkal a fakockákkal próbálta nekem tanítani az ábécét, és ha valamit rosszul mondtam, volt, hogy hozzám vagy a földhöz vágta őket. Ki tudna ilyen nyomás alatt tanulni?” – mondta a nő, aki ennél durvább dolgokról is beszámolt.

Egy friss kép Woody Allenről és a 47 éves Soon-Yiról. Forrás: Jamie McCarthy / Getty Images

 

Állítása szerint amikor nem jól betűzött valamit, Farrow ráírta a karjára a szót, hogy emlékezzen rá, és fejjel lefelé fordította egy időre, mert valahol azt olvasta, hogy ha a gyerek fejébe megy a vér, akkor okosabb lesz. A színésznő ezenkívül meg is ütötte Soon-Yi Prevint, és egy kefével fenekelte.

A nő azt is felidézte, amikor összejöttek Allennel. Hangsúlyozta, hogy két felnőtt ember döntéséről volt szó, ugyanakkor egyáltalán nem gondolták volna, hogy tartós lesz a dolog, főleg, miután Previn megismerkedett valakivel a főiskolán. Igazából pont az 1992-ben kitört molesztálási botrány hatására lett szorosabb a kapcsolatuk. Sajnálatos módon erről Farrow úgy szerzett tudomást, hogy meztelen képeket talált Allennél Previnról – ekkor végképp megromlott a viszonyuk.

„Emlékszem a telefonra, amikor megtalálta azokat a fotókat. Felvettem a kagylót, és Mia csak annyit mondott: Soon-Yi. De már a hanglejtéséből tudtam, hogy mit akar. Tudtam, hogy vége mindennek, hogy kiderült, csak ennyiből, ahogy kimondta a nevem. Amikor hazajött, felelősségre vont a dolog miatt, és védekezésből először tagadtam. Aztán elmondta, hogy megtalálta a képeket,

persze megütött, majd nem tudta visszafogni magát, elmondta mindenkinek, Woodyval is üvöltözött,

amikor átjött. Közben meg Dylan és Ronan (Farrow és Allen vér szerinti fia), akik még csak 6 és 4 évesek voltak, szintén ott voltak: végig kellett hallgatniuk, ahogy az anyjuk órákon át őrjöng az éjszaka közepén” – mesélte Previn.

Dylan és Mia Farrow. Forrás: Bruce Glikas / Contributor / Getty Images

 

Mia Farrow az esetet mindkét fél részéről hatalmas árulásként és sokkhatásként élte meg. Woody Allen Letty nevű testvére pedig arról számolt be, hogy Mia annak idején, a molesztálási botrány kirobbanásakor azt mondta neki, hogy

„Woody elvette a lányomat, ezért most én is elveszem az övét”.

„Amikor figyelmeztettem, hogy Dylan szereti Woodyt, és egy gyereknek szüksége van az apjára is, csak annyit mondott, nem érdekel” – számolt be szintén a Vulture-nek Letty Aronson. (Az 1992-es molesztálási ügy egy gyermek-elhelyezési per közepén robbant ki, Farrow vélhetően erre utalt azzal, hogy elveszi a rendezőtől a lányát. Allenék verziója pedig az a történetről, hogy Dylannek az anyja tanította be, mit mondjon. Annyi biztos, hogy az ügyben indított vizsgálatot lezárták, és Allent nem tartóztatták le.)

Mia Farrow-nak egyébként összesen 14 gyereke van (vagy volt). André Previn karmestertől három gyermeke született, majd örökbe fogadtak három árvát (ezek egyike volt Soon-Yi). Később Farrow-nak Woody Allentől született egy fia, Ronan (bár sokkal valószínűbb, hogy a gyerek apja a színésznő első férje, Frank Sinatra), és további két kicsit adoptáltak (ezek egyike volt Dylan). Ezt követően, már egyedülálló anyaként Farrow újabb öt árvát vett magához. Az adoptált gyerekek közül többen vietnamiak és koreaiak, és nem egy közülük vak, paralízises vagy más súlyos betegségben szenved.

André Previn 1975-ben három gyermekével, köztük Soon-Yival. Forrás: Tony Evans/Getty Images

 

Az évek során a sztár három gyermekét is elveszítette: az egyedül örökbe fogadott vak vietnami lány, Tam 2000-ben, 19 éves korában szívelégtelenség miatt halt meg. A Previnnal közösen adoptált, szintén vietnami, HIV-beteg Lark pedig 2008 karácsonyán, tüdőgyulladás következtében távozott. A legutóbbi tragédia 2016-ban történt: Farrow utolsóként örökbe fogadott gyermeke, a deréktól lefelé béna Thaddeus öngyilkos lett.

A számtalan gyerek közül egyébként nem mindenki hiszi el, hogy Woody Allen molesztálta Dylant. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Farrow Moses nevű örökbefogadott fia (akit a rendező, amikor együtt éltek a színésznővel, szintén adoptált) májusban nyílt levélben állt ki apja mellett, és Soon-Yihoz hasonlóan szintén azt állította, hogy épp Mia Farrow volt az, aki fizikailag bántalmazta gyermekeit.


(via Variety)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.