Megvan a dátum, mikor mutatják be a Joker második részét

Igencsak különös és különleges folytatásra számíthatunk.

A Joker eredetileg önálló alkotás lett volna, de miután az R-besorolású film világszerte több mint 1 milliárd dollárt hozott, Joaquin Phoenixnek pedig Oscar-díjat (összesen 11 kategóriában jelölték a filmet),  nem meglepő, hogy a folytatás eleve el volt rendelve. Természetesen a színész nagy pénzt kér azért, hogy újra eljátszhassa Arthur Flecket:  fizetése 20 millió dollár lesz.

A kasszasiker garantált, mégsem kényelmesedtek el a kreatívok, ugyanis a hírek alapján a Folie à deux alcímű folytatás

musical lesz,

és várhatóan nem más, mint Lady Gaga fogja alakítani a bűnözők bohóchercegének társát, Harley Quinnt.

 

Forrás: InterCom

 

A Warner Bros. szerdán jelentette be a megjelenési dátumot: a Joker 2. 2024. október 4-én debütál a nagyvásznon, azaz pontosan öt évvel az első film megjelenése után. Rendezőként természetesen visszatér Todd Phillips, és a forgatókönyvet is ő írja Scott Silverrel közösen.

Talán megnyugtatásként jelentették be épp most a Folie à deux premierdátumát, tekintve, hogy az elmúlt napokban a stúdió meglehetősen ellentmondásos intézkedéséről volt tele (és ma is) a sajtó, miután elkaszálták az eredetileg az HBO Maxra szánt, 90 millió dollárba került és elkészült Batgirl bemutatását. Egyéb produkciókat is elsüllyesztettek, köztük az animációs Scooby-Doo egész estés folytatását, amit pont pár napja fejeztek be. A Discovery-vel egybeolvadt Warner új műsorpolitikája és az adókedvezmények állnak a sokkoló lépés hátterében.

A Joker folytatásával a Warnernek szüksége is van a sikerre (ezért is érthetetlen, hogy kész produkciókat talán örökre elsüllyesztettek), hiszen

a DC képregényfilmekkel látványosan kínlódik a stúdió, és mintha az egész univerzum összeesküdött volna ellenük: a produkciók rendre megbuknak a kasszáknál, sztárjaik pedig botrányokba keverednek –

gondoljunk csak Amber Heardre, akinek szerepét utólag faragták le az Aquaman 2-ben, de talán azóta teljesen kitörölték a filmből, vagy az évek óta készülgető és változgató önálló Flash filmre, aminek címszereplője, Ezra Miller egészen bizarr ámokfutásba kezdett. A DC számára a közelmúlt fénypontja a Robert Pattinson főszereplésével készült Batman volt, amely 770 millió dolláros bevételt hozott világszerte.

(Forrás: Variety)