Melyik volt idén a legjobb szuperhősfilm?

Idén is megmérkőzött egymással a DC és a Marvel, mindkét képregényóriásnak több filmje is jelent meg, de szerencsére nem csak ők uralták a mozikat. Ha összesen csak kettő, de azért volt szuperhősfilm az ő univerzumaikon kívül is. Melyik volt a legjobb? Szavazás a cikk végén.

Deadpool

Az év első szuperhősfilmje a régóta várt Deadpool volt Ryan Reynoldsszal a főszerepben. Ugyan a Deadpool a sokadik film, amióta a képregényfilmek a reneszánszukat élik, de ez volt az első, aminél a készítők bevállalták az R korhatár-besorolást, ami annyit jelent, hogy tudatosan szakítottak a fiatalabb nézőközönséggel. Sokáig nem merték meglépni ezt a gyártók, attól féltek, hogy bezuhan a nézettség, de a Deadpool rácáfolt a félelmekre. Ehhez persze az is kellett, hogy egy kifejezetten felnőtteknek szóló karakterről van szó. Azóta örömhír, hogy a most készülő, utolsó Rozsomák-filmnél is bevállalják a véresebb jeleneteket és a trágárkodást, ami jót fog majd tenni a filmvilágban kissé kihipózott karakternek.

Batman Superman ellen: Az igazság hajnala

A Marvel kezdte az évet, utána jött a DC szintén elég régóta várt filmje, amiben összeeresztették a kiadó két leghíresebb karakterét. Nem árulunk el nagy titkot, hogy valószínűleg nem ez a film fogja megnyerni ezt a mostani szavazást. A másfél órás filmet kifejezetten komoly kihívás végignézni, annyi bugyutaság van benne. Hiába a sztárparádé és a minden eddiginél nagyobb Batman Ben Afflecknek köszönhetően, a filmet ezek sem tudták megmenteni, hiszen az alkotás legnagyobb problémája a rendező, Zack Snyder, aki valami nagyot akart mondani, csak sajnos csukva maradt a szája.

Amerika Kapitány: Polgárháború

Már csak azért sem tudott az év legnagyobb dobása lenni a Batman és Superman közös film, mert a Marvel még nagyobbat gurított ezen a téren. Az egy dolog, hogy Amerika Kapitány és Vasember viszálya nemcsak a két hőst érintette, hanem a teljes Bosszúállók-csapatot, így tulajdonképpen a Polgárháborúban megkapunk egy egész Bosszúállók-filmet is, de a Marvel nagyon ügyesen belengette a jövőre tervezett nagy gurítását is. Pókember is feltűnik a filmben, akit végre beemelnek a filmes univerzumba, így például a jövő évi Pókember-filmben biztosan feltűnik majd Vasember is. A filmről sokat nem tudunk elmondani, pont ugyanolyan lett, mint az összes többi, ezekkel a karakterekkel készülő film: látványos.

X-Men - Apokalipszis

Miért jön ki a Marvel nem sokkal a Deadpool és az Amerika Kapitány után egy újabb filmmel? - tehetné fel a kérdést teljesen jogosan bárki. Ennek a furcsaságnak a megértéséhez tudni kell, hogy a Marvel filmes jogai csak részben vannak most már a Disneynél, egy részük itt-ott kallódik, az X-Men például a Foxnál. Ez azt eredményezi, hogy a Marvel nem tudja teljesen egyesíteni a filmes univerzumát, a Fox pedig akkor jön ki egy-egy újabb X-Men-filmmel, amikor akar. Leginkább egyébként akkor akar, amikor pont lejárnának a jogai, így egy-egy filmmel meg tudja újítani őket. A legszomorúbb, hogy ez a fenti bekezdés a legérdekesebb az egész X-Men - Apokalipszisban. Ahogy a Batman Superman ellen is távol állt a világmegváltástól, úgy ez is.

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból

Végre! Június végéig kellett arra várni, hogy olyan szuperhősfilmet lássunk a mozikban, ami nem a DC-hez vagy a Marvelhez kötődik. A Mirage Studios karaktereiből készült élőszereplős film folytatása az első rész hangulatát hozta. Ráadásul megjelentek a franchise népszerű mellékszereplői, Krang, Bebop és Rocksteady is. A filmben annyira sok komputeranimáció volt, hogy igazából szívesen megnéznénk egy teljesen animációs Tini Nindzsa Teknőcök filmet is, valószínűleg egyszerűbb lenne az egyetlen főszereplő színészt, Megan Foxot animáltra cserélni.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag

Augusztusban jött a DC másik nagy dobása, egy érdekes próbálkozás, kicsit a Deadpool-vonalon mozogva. Mindkét filmben az a különleges, hogy alapvetően negatív karakterek a főhősei. Míg viszont a Deadpool nagyon kellemes felüdülés volt, addig a Suicide Squad sajnos pontosan ugyanolyan középszerű volt, mint bármelyik másik szuperhősfilm, azzal a különbséggel, hogy itt a sokat reklámozott Margot Robbie fenekén kívül tényleg nem voltak emlékezetes pillanatok sem.

Max Steel

A listánkban ez a kakukktojás, ugyanis ezt a filmet még nem mutatták be itthon, és nem tudni, hogy lesz-e hazai bemutatója, de azok alapján, amiket eddig hallani lehetett róla, csodálkoznánk rajta. A Max Steel nagyon furcsa szerzet, ugyanis a Mattel egyik játékfigurájáról van szó, amelyik annyira népszerű volt, hogy először rajzfilmet gyártottak hozzá, idén pedig elkészült az első film is Max Steel kalandjaiból. A szuperképességekkel megáldott Max és a segítője, egy Steel nevű robot eredettörténetét bemutató film trailere annyira vontatott, hogy valószínűleg jobban járt volna mindenki, ha csak ennyi készül el a filmből, ebből is tökéletesen kiderül gyakorlatilag az utolsó képkockáig minden.

Doctor Strange

A Marvel zárta az évet a novemberben bemutatott Doctor Strange-dzsel, amit sokan régóta vártak, hiszen ez a film sem a szokásos kigyúrt fickók verekednek a levegőben szűk ruhában klisébe tartozik. Ebben ugyanis nem annyira kigyúrt fickók varázsolgatnak nem annyira szűk ruhában. A film kapott hideget-meleget, Benedict Cumberbatch pedig nagyszerű, de amióta lejött a színpadról és elkezdett színészkedni csak és kizárólag egomán zseniket alakított, és ez most sincs másként. Szívesen megnéznénk valamilyen radikálisan más szerepben is valamikor.

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu