Mi lenne ha a District 9-t összekevernénk a Szellemirtókkal és Harry Potterrel?

Olyan, mint az Apocalypse Now Now című kisfilm: zseniális!

 Neill Blomkamp kezdheti felkötni a gatyát: konkurenciát kapott egy feltörekvő dél-afrikai geek rendező, Michael Matthews személyében, aki épp azzal robbantotta fel a napokban az internetet, hogy koncepciófilmet (vagy ha úgy jobban tetszik: vizuális erődemonstrációt) forgatott Charlie Human 2013-as urban fantasy bestselleréből, az Apocalypse Now Now-ból. Íme:

A történet főszereplője egy igazi anti-Harry Potter, a 16 éves Baxter Zevcenko (a kisfilmben Garion Dowds alakítja), egy szemüveges kis lúzer, aki pornókazettákat másol az osztálytársainak, és közben az iskola bombacsaja, Esme után epekedik. Ám amikor minden jel arra mutat, hogy Esmét természetfeletti erők rabolták el, kénytelen segítséget kérni egy paranormális ügyekkel foglalkozó fejvadásztól, az alkoholista és drogfüggő hippi Jackie Ronintól (a kisfilmben Louw Venter alakítja).

A végeredmény nagyjából olyan lett, mintha a Harry Potter-filmek és a Szellemirtók forgatókönyvét valaki összekeverte volna a District 9 és a Félelem és reszketés Las Vegasban szkriptjével, a dél-afrikaiak pedig a végeredményből kapott szórakoztató őrültséget egy az egyben filmre vitték volna. Érdekesség, hogy az Apocalypse Now Now-ból Neill Blomkamp felesége és szerzőtársa, Terri Tatchell már évekkel ezelőtt filmet akart forgatni, és a fenti kisfilm is az ő forgatókönyvéből nőtte ki magát. (via The Verge)