Mickey Rourke fittyet hány a koronavírusra

A világjárvány miatt minden forgatás leállt, és az emberek karanténban vészelik át ezt az időszakot. Kivéve Rourke-ot, aki vígan leforgatott egy II. világháborús filmet.

A WarHunt című, Mickey Rourke, Robert Knepper (A szökés) és Jackson Rathbone (Alkonyat filmek) főszereplésével készülő fantasy/horrorban egy amerikai katonákból álló elitalakulat indul küldetésre a II. világháború idején, és az ellenséges német területen egy boszorkányhordával találják szembe magukat. A filmet a koronavírus terjedése ellenére az elmúlt hetekben megszakítás nélkül forgatták a lett fővárosban, Rigában, ahol rendben be is fejezték a munkát.

Minderre a stáb azzal a feltétellel kapott engedélyt, hogy betartják a vonatkozó kormányzati útmutatásokat. Ezek között volt, hogy a filmeseknek arcmaszkot és gumikesztyűt kellett viselni, a stábtagok testhőjét napi kétszer ellenőrizni kellett, be kellett tartani a megfelelő távolságot, a forgatáshoz használt eszközöket pedig rendszeresen fertőtlenítették. (Mondjuk elég nehéz elképzelni így egy forgatást, hiszen a felvételen látható színészek nyilvánvalóan nem tudják betartani sem a távolságra, sem a maszkra és kesztyűre vonatkozó szabályt.)

Mickey Rourke 2016-ban. Forrás: Gregg DeGuire / WireImage / Getty Images

 

Yu-Fai Suen, a film producere elmondta, hogy ők ezen túl is tettek óvintézkedéseket, amelyek elsőre furcsák voltak, de mindenki hamar megszokta őket, és ez lett a norma.

„A sminkben minden színésznek megvolt a saját, névre szóló sminkcucca,

szóval a sminkeseknek nem kellett ugyanazt az ecsetet és festéket használniuk a színészek arcán. És természetesen minden sminkes arcmaszkot viselt a procedúra során” – említette példaként a producer.

A filmes azt is elmondta, hogy Rourke szerencsére beleegyezett, hogy előrehozzák a forgatási napjait, amire azért volt szükség, mert az ország lezárta a határait, de így a színész még a zárás előtt becsusszant. Rourke maga mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy a vírus elszabadulása ellenére mindenki nagyszerűen érezte magát. „Az elején elég szürreális volt, de a stáb hamar hozzászokott a maszkhoz és az egyéb óvintézkedésekhez, így végül még koncentráltabban és hatékonyabban tudtunk dolgozni” – nyilatkozta a WarHunt rendezője, Mauro Borrelli.


(via NME)