Mit isznak valójában az alkoholizáló színészek?

Mert nyilván nem igazi piát fogyasztanak a vásznon. Kivéve persze Johnny Deppet.

A színészek munkájával együtt jár, hogy inniuk kell a kamera előtt, hol kevesebbet, hol többet. Hosszasan lehetne sorolni a példákat a James Bond-féle martinitől az Idétlen időkig édes vermutján át a Mad Man Old Fashionedjéig és a Szex és New York Cosmopolitanjéig.

De a színészek nyilvánvalóan nem alkoholizálhatnak munka közben, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy hányszor kellene elfogyasztaniuk egy italt a többször felvett jelenetek alatt.

Akadnak persze olyan színészek is, akik a hitelességre esküsznek. A hírek szerint Johnny Depp szívesebben issza a valódi piát a piának látszó folyadék helyett. Az 1993-as Arizónai álmodozók egyik jelenetének forgatása során Depp állítólag 11 Jack Danielst fogyasztott el. Shia LaBeouf pedig a saját bevallása szerint a 2012-es Fékezhetetlen című filmben játszott szerepére készülve tiszta moonshine-t (pancsolt szeszt) ivott. Így nyilatkozott erről később:

A film miatt csináltam. Nem ok nélkül ittam a forgatáson kívül... A moonshine más, mint a szeszes ital, közelebb áll a heroinhoz."

A színészek többsége azonban nem alkoholt iszik ezekben a jelenetekben. Az IndieWire szerint, amikor papíron whiskey-t, scotchot vagy bourbont kellene kortyolniuk, többnyire jeges teát hörpintenek.

Forrás: Sony

 

Máskor nem ilyen ízletes a csereital, sokan olyan vizet isznak, amit ételfestékkel színeztek. Vagyis joggal feltételezhetjük, hogy Bond rázott, de nem kevert martinije csak egyszerű víz, amelybe olajbogyót dobtak.

Sokszor nemcsak az alkoholt, de más italokat is lecserélnek, például a kávét is. Aki csak egy epizódot is látott a Szívek szállodájából, az tudhatja, mennyire nélkülözhetetlen a koffeines ital az anya-lánya duó, Rory és Lorelai számára. A Roryt alakító Alexis Bledel azonban utálja a kávét, ezért inkább egy bögre üdítőt kapott.

Mint a legtöbb dolog a sorozatok és a filmek világban, itt sem minden az, aminek látszik.

Via: Unilad