Mit szólnál hozzá, ha kiderülne, hogy Hitler a szomszédod?

A My Neighbor Adolf épp ezt a nyugtalanító helyzetet dolgozza fel, az egyik főszerepben Udo Kierrel. Nézd meg az előzetest!

A hatvanas évek Kolumbiájában játszódó tragikomédiában egy morcos és magányos holokauszttúlélő öreg, Mr. Polsky szomszédjába egy új ember költözik, és a férfi meg van róla győződve, hogy az illető nem más, mint Adolf Hitler. A David Hayman skót színész által alakított figurának olyan „meggyőző” bizonyítékai vannak erre nézvést, mint hogy a szomszéd napszemüveg mögé rejti a szemeit, hogy ne ismerjék fel, ezenkívül fest, és még a kutyája is ugyanolyan, mint Hitlernek volt.

Az elkeseredett Polskynak senki sem hisz, és amikor a nyomozó hatóságokhoz fordul, őket is hiába győzködi az igazáról – csak azt hajtogatják, hogy a néhai náci vezér öngyilkos lett. Hősünk így nem tehet mást, saját maga kezd nyomozásba, hogy bebizonyítsa az igazát.

Ennek folyamán azonban kénytelen-kelletlen egyre közelebb kell kerülnie a célszemélyhez, ami nem várt eredményeket hoz.


A Leon Prudovsky orosz-izraeli rendező által jegyzett My Neighbor Adolfban Udo Kier játssza az állítólagos exdiktátort, „álnevén” Mr. Herzogot, aminek az az érdekessége, hogy

Kier megformálta már az igazi Hitlert is,

a Vadászok című 2020-ban indult Amazon Prime-sorozatban, melyben Al Pacino egy elszánt öreg nácivadászt alakít, és többször is írtunk már róla.

És nem ez egyébként az egyetlen olyan alkotás, ami azzal a gondolattal játszik el, hogy milyen lenne, ha valakinek a szomszédjába beköltözne Adolf Hitler. Egy nem túl meglepő módon mindössze egyetlen epizód után elkaszált brit sitcom, a Heil Honey I'm Home! arról szólt, hogy egy 1938-ban Berlinben élő középosztálybeli, nem mellesleg zsidó házaspárt nagyon idegesítenek a szomszédaik – akik nem mások, mint Hitler és Eva Braun. A My Neighbor Adolfot egyelőre leginkább filmfesztiválokon lehetett látni, magyarországi premierről még nincs hír.


(via Cohen Media Group)

 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.