Most már Freddy Krueger is azt mondja, Kevin Bacon legyen az új Freddy

Robert Englund szerint Bacon azért jó választás, mert imádja a horrorfilmeket.

Augusztusban bombaként robbant a hír: Kevin Bacon, aki épp tévésorozatot forgat az Ahová lépek, szörny terem című filmjéből, rajongói felvetésre azt mondta, szívesen újramelegítené a Rémálom az Elm utcában franchise-t is. A Cinema Blend megkérdezte erről az ötletről magát Freddy Kruegert is, azaz Robert Englundot, aki a legutóbbi remake kivételével az összes korábbi Elm utcás mozifilmben csíkos pulóverben és pengekesztyűvel gyilkolászta a fiatalokat.

Az idén 70 éves Englund örül Kevin Bacon ambícióinak, és jó ötletnek tartja, hogy ő vegye át tőle az ikonikus pengekesztyűt meg a szakadt kertészpulcsit, mivel Bacon köztudottan nagy horrorrajongó (már csak azért is, mivel a karrierjét is az első Péntek 13 és a Tremors indította be):

Hallottam a pletykát, de nem tudom, mennyire igaz, hogy Kevin Bacont valóban megkörnyékezték a szereppel. Szerintem kitűnő választás lenne, ő szerepelt az egyik kedvenc horrorfilmemben, a Hetedik érzékben is – aki még nem látta, javaslom, pótolja! Kevin nagyon jó választás lehet, mert nagy tisztelője a horrorfilmes műfajnak. Biztosan nem csinálna belőle olcsó vígjátékot, hanem inkább valami igazán érdekeset.

Sajnos annak ellenére, hogy Freddy legalább akkora horrorikon, mint Drakula, Frankenstein és Jason Voorhees, hét éve nem készült új Rémálom az Elm utcában: a Jackie Earle Haley-féle remake 2010-ben csúnyán megbukott, nem is követte több. Viszont Kevin Bacon legújabb projektje, az Ahová lépek, szörny terem tévésorozat verziója sikeres lesz, akkor valószínűleg mások is lecsapnak majd az 59 éves sztárra, hogy leporolnak egy újabb régi közönségkedvencet. (via Digital Spy)