Na de miből volt HAL-9000 szeme az Űrodösszeiában?

Az Állítólag műsorvezetője Peter Jackson filmes ereklyemúzeumában, dinók, dalekok és rengeteg eredeti forgatási kellék között járt.

A Mythbusters műsorvezetőjéről, Adam Savage-ről köztudott, hogy odavan a filmekért, mint ahogy Peter Jackson filmrendezőt is legalább akkora mozirajongóként ismeri a világ, mint amekkora Gyűrűk Ura-fan. Szóval tényleg csak idő kérdése volt, hogy a két örök gyerek geek egymásra találjon, és mindenféle régi mozis ereklyéket babráljon a kamerák előtt Peter Jackson tekintélyes méretű magánmúzeumában mászkálva.

Forrás: Adam Savage / Tested

Adam Savage ugyanis nemrég az új-zélandi rendezőnél járt, akinek hatalmas filmes ereklyegyűjteménye van, olyan eredeti forgatási kellékekkel, mint a Jurassic Park dinoszauruszai, a Karácsonyi lidércnyomás bábjai, a Terminátorrá sminkelt Schwarzenegger habszivacs mása, néhány takaros Alien tojás és műanyag arctámadó, egy Vasmeber-páncél és egy életnagyságú dalek a Doctor Who-ból,. Vagy épp az a zseblámpával megvilágított kameralencse, ami HAL-9000 szeme volt Stanley Kubrick Űrodüsszeiájában.

Az izgalmas filmtörténeti időutazást Adam Savage a pár éve elindított saját oldalára, a Tested Youtube-oldalára rakta fel (Peter Jackson elképesztő gyűjteményéről itt lehet megnézni 144 fotót).