Na, vajon most épp melyik rendező dolgozik egy új Star Wars-filmen?

A mozis franchise-ra ráfér egy alapos vérfrissítés.

Bár úgy tűnik, ezerrel dübörög a Star Wars-univerzum, de ha jobban körülnézünk, a Disney+ sikersorozatain túl nem nagyon van mit néznünk. A Mandalóri és annak spin-offjai szépen teljesítenek, de mikor láttunk utoljára Star Wars-filmet a moziban?

Ráadásul nem is csak az, hogy mikor, hanem az is, hogy mit: 2019-ben mutatták be a Skywalker korát, amit mind a kritika, mind pedig a közönség keményen ekézett. Azóta pedig egyre másra jönnek a hírek a készülő filmekről, amikből végül semmi se lesz.

Forrás: Disney+

 

Ilyen például a Trónok harca írópárosának (David Benioff és D.B. Weiss) projektje, ami végül kútba hullt, többek közt épp az említett fantasy-sorozat csúfos utolsó évada miatt. Aztán, volt itt még szó arról, hogy a Marvel Studios feje, Kevin Feige készít egy filmet, már csak azért is, mert ez minden álma. Fel is kérték Patty Jenkins-t (Wonder Woman, Wonder Woman 1984), hogy rendezze meg a Rogue Squadron munkacímen futó filmet, ám nagyon úgy fest, ebből se lesz semmi.

Forrás: Kevin Winter/Getty Image

 

Akkor mi lesz most? Mondhatnánk, hogy “Egy, csak egy legény van talpon a vidéken”, hiszen a két Thor-filmet is jegyző (Ragnarök, Szerelem és mennydörgés) Taika Waititi Star Wars-filmje még mindig terítéken van, ráadásul a rendező A Mandalóri 3. évadával ismét belépett a Star Wars-univerzumba. Ráadásul a hírek szerint

Waititi nem csak rendezi a filmet, egy különleges szerepet is szán magának benne.

Április elején rendezik meg a Star Wars Celebration-t, így nem kizárt, hogy a rendezvényen bejelentik Waititi filmjét, ami betöltheti a 2025. decemberi premierdátum tátongó ürességét.

 

(via Uproxx)