Nagy sztárok rövidfilmekben

A Mental Floss összegyűjtött hét olyan ismert, A kategóriás színészt, akik a szuperprodukciók és egészestés filmek mellett egy-egy nagyszerű rövidfilmben is szerepet vállaltak, mert nem mindig csak a pénz a fontos.

1. Harrison Ford - Water To Wine (2004)


Korunk egyik legkeresettebb férfiszínésze Harrison Ford, aki a Star Wars-univerzumban és Indiana Jones világában is otthonosan mozog. Azt is tudjuk róla, hogy számára az anyagi elismerés ugyanolyan fontos, mint maga a szerep: „Nem, fizettek érte” - válaszolt arra a kérdésre, miszerint nosztalgiából szerepelt-e újra a 2015-ös Star Wars-filmben. A Water to Wine esetében azonban mégis kivételt tett: egy csapat wyomingi snowboardos kölyök forgatott egy rövidfilmet: Fordnak ebben az államban van birtoka, és igent mondott a készítők felkérésére, akik egyébként fia, Malcolm barátai voltak. Ford feltétele az volt, hogy a neve ne szerepeljen a kreditek között.

 

2. Bryan Cranston - Writer's Block (2014)

A többek között a Breaking Baddel hírnevet szerző színész épp A rabló szeme című filmjét forgatta 2012-ben, amikor a Sandy nevű hurrikán megakasztotta a munkálatokat. A színész azonban ahelyett, hogy elment volna pihenni, azt mondta a film produkciós asszisztenseinek, hogy ha írnának egy rövidfilmet, azon nyomban megcsinálná. Brandon Polanco kapva kapott az alkalmon, és együtt elkészítették a Writer's Block című, 13 perces rövidfilmet, ami egy íróról szól, akinek épp nem jön az ihlet.


3. Billy Bob Thornton - The Last Real Cowboys (2000)


Billy Bob Thornton 1994-ben a Some Folks Call it a Sling Blade című rövidfilmjével tört be Hollywoodba, ezt később egészestés filmmé bővítette. (Pengeélen) Jeff Lester rendező valószínűleg jól tudta, hogy a színész vonzódik a rövidfilmhez, ezért tudta meggyőzni őt, hogy szerepeljen a The Last Real Cowboys című darabban, amiben Thornton egy tábortűz mellett üldögél. A forgatás egy napig tartott.

4. Benedict Cumberbatch - Little Favour (2013)


A BBC Sherlock című sorozata segített, hogy a színész arcát világszerte megismerjék a nézők, Valószínűleg ez is szerepet játszhatott abban, hogy közösségi finanszírozásban, az Indigogón össze tudtak gyűjteni 40.000 dollárt a Little Favour című rövidfilmre. Cumberbatch a főszerep mellett a produceri munkálatokat is vállalta. A filmben egy, az iraki háború alatt tevékenykedő brit hírszerző tisztet alakít, akit egy amerikai kém megkér, hogy viszonozzon egy szívességet.

 

5. Michael Fassbender - Pitch Black Heist (2012)


A kétszeres Oscar-jelölt Fassbender az egyik főszereplője annak a Pitch Black Heist című rövidfilmnek, ami két rablóról szól, akiknek egy melót totális sötétségben kell elvégezniük. John Maclean rendező már azelőtt ismerte a színészt, mielőtt befutott a 2009-es Becstelen Brigantykkal, és meggyőzte, hogy szerepeljen rövidfilmjében.

 

6. Bill Murray - A Film About Walking in Slow Motion (2012)


Bill Murrayről számos pletyka szól, miszerint elég furán viselkedik, és a legmeglepőbb helyeken bukkan fel, hogy aztán tönkre vágjon mindent maga körül. 2012-ben Murray egy promóciós felvételt forgatott egy iskolának, ahová fia is járt. Ezután David Smith rendező megkérte a színészt, hogy sétáljon végig egy termen amolyan Kutyaszorítóban módra. Murray teljesítette a kérést, sőt, meg sem állt a kocsijáig: a teremből egyszerűen kisétált a parkolóba.

via Mental Floss