Nagyon, de tényleg, NAGYON bizarr Willem Dafoe és Robert Pattinson új filmje!

Itt van végre az előzetes a The Lighthouse című, világítótornyos horrorhoz.

Októberben kerül mozikba Willem Dafoe és Robert Pattinson új filmje, a The Lighthouse, ami elég jó kritikákat kapott májusban a Cannes-i Filmfesztiválon. Befutott végre az első trailer is hozzá, amiből most már végre mi is megtudhatjuk, miért nevezte a The Hollywood Reporter kritikusa, David Rooney „különleges hallucináció-mesének” a filmet, a Variety pedig miért írta azt róla, hogy „nyugtalanítóan zavaros dráma”. Ezért:

A furcsán bizarr jelenetekből egyébként egy sztori is kirajzolódik. New England tengerparti, baljós vidékén járunk, 1890-ben, ahol egy szigeten álló, magányos világítótorony két őre (Willem Dafoe és Robert Pattinson) fokozatosan megőrül attól, amit lát (vagy csak látni vél?) a habok közt. A hangvétel és a miliő pont olyan, mintha a közkedvelt horroríró, H.P. Lovecraft egyik nyomasztó, de hangulatos novelláját filmesítette volna meg a rendező, Robert Eggers.  Az őrület egyébként nemcsak a két toronyőrön, de a forgatás alatt a stábon is elhatalmasodott – Pattinson legalábbis korábban így nyilatkozott a Robert Eggersszel való közös munkáról:

Ott voltam a legközelebb ahhoz, hogy megütök egy rendezőt! Bármennyire is kedvelem Robertet, volt egy pont, amikor már ötödjére vettük fel, ahogy átvágok a tengerparton, és akkor kitört belőlem, hogy mi a f*sz folyik itt, hát olyan, mintha tűzoltóslaggal locsolnál közvetlen közelről arcon! És tényleg pont úgy viselkedett, mintha épp tűzoltóslaggal locsolna közvetlen közelről arcon! Felért egy kínzással...

(via The Independent)