Natalie Portman hihetetlenül jó a beképzelt popdíva szerepében

Itt a Vox Lux igazi trailere, van benne siker, csillogás, hiszti és bizarr fellépőjelmez is!

A kötelező fesztiválkörút és jópár pozitív kritika után december elejétől a mozik is bemutatják Natalie Portman legújabb filmjét, a Vox Luxot, amiben egy nehéz természetű popdíva sikerekhez vezető útját ismerhetjük meg. A nyáron megvillantott teaser után végre befutott egy tisztességes előzetes is, íme:

A történet főszereplője egy Celeste nevű énekesnő (őt alakítja Natalie Portman), aki a testvérével, Eleanorral együtt úgy lábalt ki tinédzserkorában egy súlyos családi tragédiából, hogy a popzene felé fordult, és együtt kezdtek el dalokat írni. A történet 1999-ben indul, ekkor fedezi fel egy zenei producer (Jude Law) Celeste tehetségét. A feltörekvő énekesnő sorsát egészen 2017-ig, 31 éves koráig követheti nyomon a néző: Celesete ekkorra már megismeri a sztárság, a pénz és a csillogás árnyoldalát is, ráadásul egyedül kell megbirkóznia a lázadó korszakába lépő tinédzser lányának felnevelésével is.

A Vox Lux narrátora Willem Dafoe, a rendező pedig Brady Corbet, aki korábban színészként szerepelt Az igazi Simonban, A 40 az új 20-ban és a 24 című kultsorozatban. További érdekesség, hogy a filmbéli popdíva dalait az ismert ausztrál énekes-dalszerző, Sia és a szintén zenész (haha, érted!) Scott Walker írták. Natalie Portman pedig annyira komolyan vette az énekesnő szerepét, hogy ő maga is felénekelte egy külön zenei albumra a filmben elhangzó dalokat.  (via Consequenceofsound.net)