Nem csitul a Deadpool & Rozsomák körüli szinkronbalhé

Most épp a film szinkronrendezője, Nikodém Zsigmond magyarázza a bizonyítványt, hogy miért nem Sinkovits-Vitay András maradt Hugh Jackman magyar hangja.

Vannak megkérdőjelezhetetlen dolgok a világban: az ég kék, a fű zöld, a Star Wars mindig fog kapni egy újabb folytatást vagy spin-offot, Hugh Jackmannek pedig Sinkovits-Vitay András az örökös magyar hangja. Legalábbis ezt gondoltuk egészen addig, amíg ki nem derült, hogy már nem a 72 éves Sinkovits-Vitay szinkronizálja Rozsomákot az új Deadpool-filmben.

Újabb szinkronbotrány: végre megszólalt Rozsomák magyar hangja

Megtörte a csendet Sinkovits-Vitay András azzal kapcsolatban, hogy ő lesz-e Hugh Jackman szinkronhangja a Deadpool & Rozsomákban.

Tovább

 

A Szinkronjunkie blog nemrég a Deadpool & Rozsomák szinkronrendezőjétől, Nikodém Zsigmondtól osztott meg néhány gondolatot, aki a Magyarszinkron.hu-n magyarázta a bizonyítványt a külföldi hangsávok felett régóta igen komoly kontrollt gyakoroló Disney döntésével kapcsolatban. A diplomatikusan megfogalmazott sorok közül lényegében az olvasható ki, hogy

a Disney a jelek szerint hosszú távon számol az X-Men-filmektől egyszer már elbúcsúzó Hugh Jackmannel, így most a következő 5-10 évre választottak ki neki egy új magyar hangot Weil Róbert személyében.

Eszerint tehát nem nézik ki szegény Sinkovits-Vitay Andrásból, hogy például 2029-ben, 77 évesen is hitelesen tudna dohogni Hugh Jackman magyar hangjaként, aki amúgy mellesleg akkor már szintén nem lesz fiatal csikó a maga 61 évével... Íme Nikodém Zsigmond kommentárja a Disney döntésével kapcsolatban:

...a magam részéről szeretném megköszönni minden rajongónak, hogy ilyen fontos neki a szinkron, és egyben szeretnék biztosítani mindenkit, hogy nekünk legalább olyan fontos. Talán még fontosabb. Természetesen szó sincs róla, hogy a stáb vagy a Disney tojt volna a rajongók véleményére vagy elvárásaira. A Disney is érzékelte a social media cunamit, ezért a szokásosnál több szűrőn, több csatornán ment keresztül a hangminta, és egybehangzóan döntöttek Róbert mellett.

Hozzátette:

Valószínűleg olyan szempontok vannak a háttérben, amikről csak sejtéseink lehetnek. Magam sem tudok biztosat, de abból a tényből, hogy a Disney egyáltalán hangmintát kért, és minden hangminta-klipben szenvedélyes, érzelmileg túlfűtött, rendkívül energikus jelenetek voltak, arra következtetek, hogy az energiaszint tekintetében a jövőre fókuszáltak (ha érti, mire célzok). Még egy belső infó: kiváló hangmérnök kollégám, Jacsó Bence (aki maga is nagy rajongója a Marvel Moziuniverzumnak) azt mondta a felvétel után, hogy Weil Róbert nem 100 %-osan teljesítette az elvárásait, hanem 150 %-osan. A film egyébként nagyon-nagyon jó, úgyhogy ha nem is szinkronnal, de mindenképpen nézze meg. ?