Nem hiszünk a szemünknek: jön az élőszereplős Így neveld a sárkányodat

Már javában zajlanak a munkálatok a Universalnál, sőt, a premierdátum is megvan.

A bűbájos sárkánnyal barátságot kötő viking fiú kalandjainak élőszereplős verzióját ugyanaz a Dean DeBlois rendezi, aki a DreamWorks Animation berkeiben készült eredeti animációs trilógiát is jegyzi. Az alkotónak ez lesz az első egész estés élőszereplős nagyjátékfilmje – animációs filmeken kívül eddig csak videóklipeket és egy közepes hosszúságú zenei dokumentumfilmet rendezett.

Bennfentesek szerint a stúdiónál jelenleg a casting folyamatok zajlanak. Az viszont hivatalos információ, hogy az élőszereplős Így neveld a sárkányodat 2025. március 14-én érkezik meg a mozikba. A 2010-es években bemutatott animációs filmek annak idején hatalmas sikernek bizonyultak: mindhármat Oscarra jelölték (az első részt a legjobb animációs filmes kategórián kívül a legjobb filmzenei kategóriában is), és összesen világszerte 1,6 milliárd dolláros jegybevételt értek el.

Forrás: UIP-Duna Film


Ennek ellenére a Universal húzása elég nagy kockázatot rejt magában. Az élőszereplős formában járatlan alkotó útját ugyan egy olyan rutinos producer fogja egyengetni, mint a Doktor Szöszi vagy a Kaliforniai álom producereként ismert Marc Platt, de ettől még az új Így neveld a sárkányodat egyáltalán nem biztos, hogy siker lesz (ez lesz egyébként a filmtörténelem során az első alkalom, hogy az élőszereplős remake-et ugyanaz az alkotó jegyzi, mint az eredeti animációt).

A stúdió valószínűleg a Disney élőszereplős remake-jeinek a népszerűségén buzdult fel – de az egeres cégnek sem minden esetben jött össze a siker, hiszen minden A szépség és a szörnyetegre vagy Aladdinra jutott egy Susi és Tekergő vagy a legutóbbi bukás, a Pinokkió. Ha viszont bejön a dolog a Universalnak, lehetséges, hogy elindulhat a további DreamWorks-animációk élőszereplős verziójának sora, lásd például a Shreket vagy a Kung Fu Pandát.


(via The Hollywood Reporter)