Nem is John Wick lett volna eredetileg a John Wick-filmek címe

Kiderült, hogy Keanu Reeves nem tudta megjegyezni a sikerfilmje valódi címét.

Keanu Reeves, az örökifjú sztár, a PORT.hu olvasóinak egyik legnagyobb hollywoodi kedvence nemcsak a semmiből épített fel egy második kultikus akciófilmes trilógiát a Mátrix mellé John Wick néven, de akkora hatalmú entitás, hogy még egy franchise címét is képes megváltoztatni! Eredetileg ugyanis nem is John Wick címen futott a 2014-es John Wick, hanem úgy, hogy Scorn – ez derült most ki egy friss ComicBook.com-cikkből, amiben a forgatókönyvíró, Derek Kolstad mesélt érdekességeket.

Forrás: Freeman Film

 

Kolstad egy olyan történetet mesélt el Keanu Reevesről, hogy a sztár egyszerűen elfelejtette a film címét, és csak a főszereplő karakter nevét emlegette:

Az egyetlen oka, hogy John Wick lett a címe, az, hogy Keanu John Wickként hivatkozott rá. A marketing pedig onnantól kezdve úgy alakult, hogy haver, ez most 4-5 millió dollárnyi ingyenreklám volt, úgyhogy most már John Wick lesz Scorn helyett! Ma már nem is tudom elképzelni Scorn címmel.

Persze jó kérdés, mi lett volna a magyar cím a Scorn helyett, ha ezt hagyják meg a készítők... Megvetés? Megvetve? Lesajnálva? Kigúnyolva? Lefitymálva? Egyik szörnyebben hangzik, mint a másik, úgyhogy végső soron tényleg jót tett a franchise-nak Keanu Reeves lelkesedése és feledékenysége. John Wick-rajongóknak jó hír: 2022-ben jön a John Wick 4! (via Uproxx.com)