Nem lett a kritikusok kedvence az Aquaman 2

A film olyan, mintha a 70-es évekbeli James Bond-filmek leselejtezett díszletei között viccelődne egymással Jason Momoa és Patrick Wilson.

December 21-én Magyarországon is becsobbant a mozikba Jason Momoa új blockbustere, az világszerte ezen a héten debütáló Aquaman és az elveszett királyság. A külföldi kritikák viszont azt írják róla, hogy ez sem lett jobb, mint az egyre gyengébb színvonalú Marvel-filmek. A 2018-as Aquaman folytatása hivatott most lezárni a DC-filmek borzalmas 2023-as évét, amikor a Shazam! Az istenek haragja, a Flash és a Kék Bogár is megbukott a kasszáknál. Jason Momoán tehát a franchise későbbi sorsa is múlhat idén karácsonykor, és nem mondhatni, hogy biztatóak lennének az előjelek...

 

Forrás: InterCom

 

Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) az előző részben megpróbálta már legyőzni Arthur Curryt, alias Aquamant, de kudarcot vallott a folytatásban visszatér, sőt, világuralomra tör, így Jason Momoa karaktere kénytelen kiszabadítani börtönbe zárt testvérét, Orm királyt (Patrick Wilson), Atlantisz egykori uralkodóját, hogy egyött győzzék le a legendák csodafegyverét, a fekete szigonyt megkaparintó gonsoz, aki pusztulást hoz a világra.

Ez papíron biztosan jól hangzott, de a megvalósítás a kritikusok szerint harmatgyenge lett. A Variety például ezt írta a filmről:

Arthurnak és a társainak korrupt királyságokba és koszos bányákba kell elutazniuk, amelyek úgy néznek ki, mint a 70-es évekbeli James Bond-filmek leselejtezett díszletei. (...) A tét nagy, de [ezért a filmért] valahogy mégsem érdemes visszatartani a lélegzetünket.
Forrás: InterCom

 

A Digital Spy sem volt sokkal jobb véleménnyel a filmről:

„Tesós ugratások” keverednek a valós klímaváltozásra vonatkozó komor figyelmeztetésekkel. (...) Jason Momoa egy lágyabb oldalát mutatja meg, de Patrick Wilson Ormjával való élcelődése leginkább olyan, mintha az iskola suttyója szemétkedne egy kitűnő tanulóval.

Valószínűleg nem is olyan nagy tragédia, hogy a Warner most egy jó ideig nem tervez Aquaman 3-at.

(via Variety & Digital Spy)