Nézd autósmoziban a PORT.hu-olvasók 4. kedvenc filmjét!

31-én, szombaton 20:45-től a Szerelmünk lapjait vetíti a Lupa Drive-in Autósmozi.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta heti négy alkalommal csupa olyan örökzöld közönségkedvencet lehetett már itt megnézni, mint a Vissza a jövőbe, a Jurassic Park, a Blöff vagy a Macskafogó. A kultfilmek sora július 31-én, szombaton a Szerelmünk lapjaival folytatódik.

Forrás: Warner Home Video Magyarország Kft.

 

Rachel McAdams és Ryan Gosling 2004-es romantikus filmjének érdekessége, hogy jelenleg ez a PORT.hu olvasók 4. kedvenc filmje: csak „a szokásos mesterhármas”, vagyis A remény rabjai, a Forrest Gump és a Halálsoron előzi meg a TOP100-as listán. Érdekesség, hogy az olvasói szavazatok alapján kialakult rangsor felállításakor a Szerelmünk lapjai még csak az 5. helyen állt, de azóta lentebb tolta a 4. helyről a Vissza a jövőbe című kultflimet (ami így most már csak a 8. legjobb film – a legalábbis az olvasóink szerint).

A történet két főszereplője Allie Hamilton (Rachel McAdams) és Noah Calhoun (Ryan Gosling), akik tizenévesek voltak, amikor találkoztak. Az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással, így kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

Érdekesség, hogy a Szerelmünk lapjai szerelmespárját alakító két sztár a forgatáson még ki nem állhatta egymást. Volt olyan nap, amikor végig ordítoztak a másikkal, sőt, Ryan Gosling egyszer mérgében megkérte Nick Cassavetes rendezőt, hogy váltsa le Rachel McAdamst valaki másra. A közös munka alatt viszont utóbb olyannyira összecsiszolódott a két főszereplő, hogy utána még több évig együtt jártak a való életben (további érdekességeket itt írtunk a filmről).

Forrás: Warner Home Video Magyarország Kft.

 

Végezetül íme néhány tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg a Szerelmünk lapjait (és később esetleg mást is):

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni készpénzzel vagy bankkártyával fizetve, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!