Nézd meg a Thor 3. rendezőjét képzeletbeli Hitlerként!

Kijött az első előzetes Taika Waititi „gyűlöletellenes” II. világháborús szatírájához, a saját és Scarlett Johansson főszereplésével készült Jojo Rabbithez.

A Thor: Ragnarökön kívül a Hétköznapi vámpírok és a Vademberek hajszája direktoraként, illetve színészként is ismert Waititi izgalmas projektjéről már többször írtunk korábban. A Jojo Rabbit egy Jojo nevű tízéves kisfiúról szól, akit egyedül nevel az édesanyja (Johansson), mert édesapja meghalt a II. világháborúban.

A kor szellemének megfelelően Jojo nagy hazafi, ezért alig várja a Hitlerjugend nyári táborát, ahol azonban egy késes balesetben megsérül (korábban még gránátrobbanásról szóltak a hírek), ezért hazaküldik lábadozni. Otthon felfedezi, hogy anyukája egy 15 év körüli zsidó lányt rejteget.

A felnőttek rejtélyes és érthetetlen világát a kisfiú egy képzelt barát segítségével próbálja átvészelni, és ezt a „kedélyes-sármos” figurát nem túl meglepő módon Hitlerről mintázza. A képzeletbeli, vicces Hitlert maga a rendező játssza, és a most a saját Twitter oldalán nyilvánosságra hozott teaserben végre kiderül, hogy is kell elképzelni ezt a kedélyes-sármos-vicces Hitlert. Sőt: megtudjuk azt is, miért Jojo Rabbit a film címe (a hitlerjugendes táborban a többiek gyáva nyúlnak csúfolják a főhőst).

A filmet október 18-án mutatják be az amerikai mozik. Az említett színészeken kívül szerepel benne a Ne hagyj nyomot! című alkotásból ismert Thomasin McKenzie (ő játssza a rejtegetett zsidó lányt), Sam Rockwell, Rebel Wilson, Stephen Merchent (A hivatal, Logan – Farkas, Családi bunyó) és a Trónok harca sztárja, Alfie Allen is.


(via Twitter / Taika Waititi)