Nézegess vörös szőnyegen vonuló sztárokat!

Adam Driver, Marion Cotillard, Jodie Foster, Maggie Gyllenhaal, Helen Mirren, Jessica Chastain és Spike Lee is fotózkodott.

Elstartolt tegnap a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, és a nyitónapon úgy vonultak végig a sztárok a vörös szőnyegen, mint a régi szép időkben, vagyis a járványt megelőzően. Elsőként a Spike Lee vezette zsűri mutatta meg magát, amelynek idén olyan tagjai vannak, mint Mati Diop, Mylène Farmer, Maggie Gyllenhaal, Jessica Hausner, Mélanie Laurent, Kleber Mendonça Filho, Tahar Rahim és Song Kang-ho. A legnagyobb feltűnést maga az elnök, Lee keltette a magentaszínű szettjével.

Jodie Fosternek is jelenése volt, ő ugyanis az idei tiszteletbeli Arany Pálma várományosa. Nem ez az első látogatása a Francia Riviérán, már 13 évesen járt itt a Taxisofőrrel, amely meg is kapta akkor a fődíjat.

Jodie Foster (Getty Images)

Leos Carax új filmjének szereplői is felvonultak a rendező társaságában. Az fesztivál nyitóestjén levetített Annette-ben Adam Driver egy stand-upos humoristát alakít, aki beleszeret a Marion Cotillard alakította világhírű operaénekesnőbe. Driver és Cottilard mellett az Agymenők Howardját, Simon Helberget és első filmszerepében a belga dalszerző énekest, Angèle-t is láthatjuk.

Simon Helberg, Marion Cotillard, Leos Carax, Adam Driver (Getty Images)

 

Marion Cotillard, Angele, Adam Driver (Getty Images)

 

Marion Cotillard, Adam Driver (Getty Images)

 

Jessica Chastain (Getty Images)

 

Jessica Chastain (Getty Images)

Érdemes követni Spike Lee Instagram-oldalát, mert naponta többször is posztol a fesztiválról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Spike Lee (@officialspikelee) által megosztott bejegyzés

 

Jessica Chastain az Insta-posztjában megemlékezett a legutóbbi, 10 évvel ezelőtti Cannes-i látogatásáról is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jessica Chastain (@jessicachastain) által megosztott bejegyzés