Ők a legtöbbet káromkodó színésznők

Vajon melyik színésznőnek mondanák a hímsoviniszta nagymamák, hogy „ilyen szép lány, mégis milyen csúnyán beszél”? A toplista még meglepőbb, mint a férfi színészekről nyilvánosságra hozott hasonló rangsor.

A legmocskosabb szájú színésznők versenyében a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Emily Blunt, Az ördög Pradát visel és a Hang nélkül sztárja állhat. A brit színésznő ezzel olyan kolléganőit ütötte ki a nyeregből, mint a második helyezett Jennifer Lawrence vagy Leslie Mann, akinek a bronzérmet sikerült megcsípnie – vélhetően férje, Judd Apatow filmjei miatt a 40 éves szűztől kezdve a Felkoppintván át a 40 és annyiig.

Blunt egyébként mindössze 81 darab szitokszóval lett aranyérmes, amiből 33 A lány a vonaton című thrillerjében szökött ki a száján. A Mary Poppins visszatér sztárját Lawrence 75-ös, Mann pedig 70-es eredménnyel követi. A ’mindössze’ kitétel pedig arra vonatkozik, hogy a szexizmus természetesen ezen a téren is jelen van, hiszen a férfi színészek hasonló rangsorában olyan számok repkedtek, mint 376 vagy 361 káromkodás (ezekkel a szerény teljesítményekkel a nők a férfiak listáján az első tízbe sem kerültek volna be).

Blunt A lány a vonaton-beli eredménye egyébként azt jelenti, hogy a filmben a sztár átlagosan percenként háromszor-négyszer szitkozódott. Az első ötbe Frances McDormandnek (68) és Winona Rydernek (66) sikerült még bekerülnie, a TOP10-et pedig Julie Delpy (szintén 66), Mila Kunis (65), Kristen Wiig (65), Jennifer Lopez (63) és Bel Powley (A tinilány naplója, Staten Island királya – 62) teszik teljessé.

Emily Blunt A lány a vonatonban. Forrás: Freeman Film

 

A minden bizonnyal rendkívül hasznos felmérést egyébként a Buzz Bingo nevű online bingóoldalnak köszönhetjük, akiknek a felkérésére összesen több mint 3500 film forgatókönyvét nézték át a vizsgálatot végző szakemberek. A férfi színészekre vonatkozó adatokat valamiért már hónapokkal ezelőtt, még március végén nyilvánosságra hozták, azzal a meglepő eredménnyel, hogy nem Samuel L. Jackson végzett a rangsor első helyén. A férfiak és a nők összesített listáján amúgy Emily Bluntot csak a 34. helyen találnánk.


(via BuzzBingo, Uproxx)