Olyan súlyos Anne Heche sérülése, hogy valószínűleg nem éli túl

A színésznő egy hete kómában van. Égési sebekkel és agysérüléssel szállították kórházba a múlt héten egy Los Angelesi-i autóbaleset után.

Anne Heche a szóvivője szerint olyan súlyos agysérülést szenvedett augusztus 5-én egy autóbalesetben, hogy „valószínűleg nem fogja túlélni”. Ahogy azt korábban a PORT.hu is megírta, Hat nap, hét éjszaka és az 1998-as Psycho 53 éves sztárja a múlt hét pénteken hajtott bele az autójával egy házba Los Angeles Mar Vista negyedében (a feltételezések szerint bódult állapotban), ahol az általa okozott tűzben ő maga is súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Anne Heche, a Hat nap, hét éjszaka és az 1998-as Psycho sztárja (forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images)

 

A szóvivő az alábbi hivatalos közleményt juttatta el a sajtónak:

Szeretnénk mindenkinek megköszönni a jókívánságokat és az imákat Anne felépüléséért, és köszönetet mondunk az elhivatott személyzetnek, valamint a csodálatos nővéreknek, akik Anne-t a West Hills kórház égési osztályán ápolták. Sajnos a balesete miatt Anne Heche súlyos anoxiás agyi sérülést szenvedett, és továbbra is kómában van, kritikus állapotban. Valószínűleg nem éli túl.

A közlemény ezután így folytatódik:

Anne-nek hatalmas szíve volt, és mindenkit megérintett nagylelkűségével, akivel csak találkozott. Rendkívüli tehetségénél is többre tartotta a kedvesség és az öröm terjesztését, mint életcélt – különösen azokért mozgatott meg minden követ, akiket szeretett. Emlékezni fogunk rá bátor őszinteségéért, nagyon fog hiányozni a tündöklése.

A szóvivő közleménye szerint Anne Heche-t továbbra is életben tartják, mivel a színésznő korábban úgy döntött, hogy felajánlja a belső szerveit orvosi célokra. Így a kórházban jelenleg épp azt vizsgálják, milyen szervdonor lehet belőle.

A Los Angeles-i rendőrség eközben nyomozást folytat az ügyben, hogy a színésznő a baleset idején kábítószer hatása alatt állt-e, mivel drogot találtak a vérében (bár ez származhatott a kórházban beadott gyógyszerekből is). A TMZ magazin beszámolója szerint ráadásul szemtanúk vannak rá, hogy Anne Heche autója a baleset előtt már egy másik, közeli lakókomplexum garázsának is nekicsapódott. Az ott lakók állítólag meg is próbálták kiszedni a színésznőt az kocsijából, de ő ezt visszautasította, és elhajtott. Ezután történt a második baleset.

Anne Heche- az utóbbi évtizedekben eléggé kikopott Hollywood élvonalából. A '90-es évek mozifilmes nagy durranásai (Hat nap, hét éjszaka, Tudom, mit tettél tavaly nyáron) után lényegében csak a 2006-os A férfi fán terem című tévésorozata volt emlékezetes (ez volt a Miért éppen Alaszka? „csajos verziója”), a későbbi zajos sikerek sajnos elkerülték. Bódult állapotban való vezetés miatt viszont már 2000-ben is rendőrt kellett hívni hozzá: ekkor történt, hogy elautózott a kaliforniai Fresnóig, majd közel két és fél kilométert gyalogolt a sivatagban, hogy végül egy szál melltartóban és rövidnadrágban beállítson egy vadidegen férfi farmjára. Nem volt hajlandó távozni, és egyebek mellett azt állította, hogy ő Isten, és azért van itt, hogy mindenkit visszavigyen a mennyországba az űrhajójával. Az incidensről itt írtunk korábban részletesebben, ahogy arról is, mi minden vezetett odáig, hogy a színésznőnek ilyen problémás lett az élete.

(via Variety)