Olyat tesz a budapesti művészmozi, mint még soha

A Cirko Film új kezdeményezése, hogy egyes filmjeiket ezentúl a mozipremierrel egy időben online is megnézheti a közönség a weboldalukon.

A forgalmazó első ilyen filmje A naplemente ragyogása lesz: a június 7-i mozipremier napjától a cirkofilm.hu weboldalon is elérhető lesz a mű, méghozzá mindössze egy fél mozijegy áráért. Az online megtekintési lehetőség célja, hogy azok is könnyen megnézhessék a filmet, akiknek nincs lehetőségük moziba menni, mert nincs rá idejük, esetleg nincs olyan művészmozi a lakóhelyük közelében, amely műsorára tűzné a szóban forgó alkotást.

Naomi Kawase japán rendezőnő filmje, A naplemente ragyogása a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be. A film Japán lélegzetelállító szépségű tájaira kalauzol, és a veszteség utáni újrakezdés, az empátia és a vigasz témáját dolgozza fel.

A naplemente ragyogása. Forrás: Cirko Film

 

Az érzékeny, gyengéd és lenyűgöző képi világú alkotásairól ismert japán alkotónak A naplemente ragyogása a hetedik filmje. Előző műve, a magyar nézők körében is nagy sikert aratott A remény receptje szintén a veszteségről, illetve az azt követő megújulásról és csendes boldogságról szólt.

A naplemente ragyogásának vetítési információi és a film online verziója ide kattintva érhető el.


(via Cirko Film)