Online háború tört ki Lady Gaga miatt

Egymásnak estek a közösségi médiában a Csillag születik- és a Marvel-rajongók.

Ezen a héten mutatják be az amerikai mozik (is) a Csillag születik című, Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével, utóbbi sztár rendezésében készült zenés remake-et és a Venom című Pókember-spin offot is. Szegény alulértékelt énekesnő rajongói pedig annyira félnek, hogy kedvencük új filmje nem kap elég figyelmet a képregény-adaptáció miatt, hogy támadásba lendültek a világhálón, és megpróbálják elterjeszteni, hogy milyen csapnivalóan sikerült a Tom Hardyval a főszerepben forgatott szuperhősfilm.

A BuzzFeed kiderítette, hogy a Twittert elárasztó, szóról szóra megegyező bejegyzések („Én vagyok a legnagyobb Marvel-rajongó, de most néztem meg a Venomot, és nem tudom, mit mondjak. Csont nélkül a legrosszabb film idén. Annyival többet vártam volna, és most egyszerűen csalódott vagyok”) bizony trolloktól származnak, akik azt akarják elérni, hogy mindenki az ő kedvencük filmjét nézze a Venom helyett.

 

 

A site-nak sikerült elérnie magát az egyik trollt is, aki be is vallotta, hogy

„mi, Gaga-rajongók hozunk létre hamis felhasználóneveket, hogy elrontsuk a Venom nyitását.

Mindkét filmnek ugyanaznap van a premierje (október 5-én – a szerk.), és azt akarjuk, hogy a Csillag születiken legyenek többen”.

Erre persze a Venom-rajongók is ellentámadásba lendültek – ők a következő egyenszöveggel próbálják lebeszélni az embereket a Gaga-filmről: „Elmentem a Csillag születikre, de nagy csalódás volt. Tele van neonáci propagandával, és Bradley Cooper karaktere folyamatosan »a Dél újra felemelkedik« mondatot mormolja. Szóval inkább elviszem a 8 gyerekemet és a 9 unokámat megnézni a Venomot. Ha nem hisztek nekem, nézzétek meg ezt:...”

Az utolsó mondattal arra a képre céloznak, amivel a szöveget megosztották, és a filmből látható rajta egy manipulált képkocka, amelyen Lady Gaga és Bradley Cooper egy-egy déli zászlós emblémát magukra tűzve énekelnek (a fotó persze ügyetlen Photoshop, ahogy természetesen a rabszolgatartó déli Amerika iránti nosztalgia sem bukkan fel a műben).

Box office szakértők egyébként a Venomnak jósolnak jobb nyitást (65 millió dollár körüli hétvégi jegybevételt, míg a Csillag születiknek 20 millió körülit saccolnak), viszont minden bizonnyal a zenés film fog a jövőben több díjat bezsebelni, ezen felül sokkal alacsonyabb volt a büdzséje is, mint a látványos, trükkökkel dúsított akciófilmnek. Ami pedig az elvakult rajongókat illeti: még az is lehet, hogy ez, Az utolsó Jedik reputációját tönkre tevő orosz trollokról szóló korábbi hír ihlette meg őket.


(via Uproxx, Consequence of Sound)