Pokolian vicces lesz Dwayne Johnson saját Indy-filmje, a Jungle Cruise!

A Szikla Emily Blunttal együtt veti bele magát a múlt századi őserdei kalandokba. Itt a mókás trailer is!

Úgy tűnik, 2020-ban ismét beköszönthet az 1900-as évek elején játszódó, Indiana Jones-szerű családi kalandfilmek aranykora! Alig röhögtük végig az új Dolittle trailert (amiben Robert Downey Jr. egy állatsereggel világ körüli hajóútra induló királyi orvost alakít), máris itt az újabb nagy kaland: Dwayne Johnson és Emily Blunt dzsungeltúrája, a Jungle Cruise, ami egy vicces előzetest is kapott! Íme:

A film az 1920-as években játszódik. Dwayne Johnson egy hajóskapitányt alakít, aki egy rozzant lélekvesztővel viszi egzotikus kalandokra az amazonasi őserdőben a századelő gazdag és kíváncsi turistáit (akiket persze egy percig sem veszélyeztetnek a bennszülöttek mérgezett nyilai, mert a kannibálok hősünk haverjai, akik csak eljátsszák, hogy vérszomjasak). A nagydarab és vicces kapitány tehát jól eléldegél a megkopasztott utazókból, egészen addig, amíg a megszokott élete egy csapásra fel nem fordul: egy félelmet nem ismerő kalandornő (Emily Blunt) bérli ki a hajóját, hogy megtaláljon a dzsungelben egy gyógyító erejű, misztikus növényt (milyen érdekes, hogy Robert Downey Jr. is egy távoli, egzotikus helyen keres egy bűverejű orvosságot a Dolittle-ben)! Csakhogy a csodaszert egy német expedíció is meg akarja szerezni, és a rettenthetetlen, női Indiana Jonesszal sem olyan egyszerű az út, mint ahogyan azt a főhősünk elképzeli!

Kép: The Walt Disney Company

 

A jövő nyáron mozikba kerülő családi kalandfilm forgatókönyvét a Logant is jegyző Michael Green írta, a rendező pedig az eddig főként thrillereken dolgozó Jaume Collet-Serra. Érdekesség, hogy a Jungle Cruise eredetileg egy ugyanolyan interaktív vízi látványosság volt a Disneyland-parkokban, mint a Pirates of the Caribbean, ami mára egy sokrészes, dollármilliókat termelő branddé nőtte ki magát. Ha a Szikla szokás szerint ezzel a filmmel is 962 millió dollárt kaszál, mint a 2017-es Jumanjival (aminek idén még jön egy második része is!), akkor valószínűleg a következő egy-két évtizedre betonbiztos megélhetése lesz az újabb és újabb dzsungelkalandokkal. (via Uproxx)