Pont a koronavírus évében jön ki három fojtogatóan feszült thriller is ugyanazzal a címmel: Alone!

Úgy tűnik, a világméretű pandémiától sújtott 2020-as esztendőben mégsem lesz egyedül az Egyedül.

Érdekes összefüggésekre hívta fel a figyelmet a napokban a The Hollywood Reporter mozimagazin. Idén három film is az Alone, azaz Egyedül címmel készült el – pont akkor, amikor a fél világ hosszabb-rövidebb időre önkéntes vagy kötelező karanténba került a koronavírus-járvány miatt. Íme a három alkotás:

  1. Az Alone, Vladislav Khesin rendezésében, Elizabeth Arendsszel a főszerepben.
  2. Az Alone, John Hyams rendezésében, Jules Willcoxszal a főszerepben. 
  3. Az Alone, Johnny Martin rendezésében, Donald Sutherlanddel a főszerepben.

Az idén januárra elkészült Vladislav Keshin-féle verzió egy művészről szól, aki vidéken keresi a békét és a nyugalmat, hogy felépüljön egy korábbi súlyos tragédiából. Ám ahogy az az ilyen típusú filmekben lenni szokott, a barátságos vidéki ház csakhamar pokollá válik, a főhősnő pedig hamarosan rájön, hogy nem a belső démonai lesznek a legveszedelmesebb ellenfelei....

John Hyams szeptemberre elkészült Egyedül-je ironikus módon eredetileg Gone, azaz Eltűnve címen futott. Csakhogy a rendező nem akarta, hogy összekeverjék az ő filmjét a többi Gone-nal, ezért megváltoztatta inkább Alone-ra (saját bevallása szerint a közösségi médián keresztül szembesült azzal, hogy Alone címmel valójában sokkal több film készült, mint amennyi Gone). Ebben a thrillerben szintén egy magányra vágyó nő a főszereplő, aki frissen megözvegyülve, úttalan utakon autózik – egészen addig, amíg egy szadista emberrabló fogságába nem kerül.

A Donald Sutherland főszereplésével leforgatott Alone-t október 16-tól láthatja az amerikai közönség. Ez persze inkább egy tipikus zombiapokalipszises film, semmint feszült thriller, viszont nagyjából egyetlen lakóparkban játszódik minden esemény, úgyhogy végső soron egy feszült kamaradrámát kapunk, és nem világvége-blockbustert. A film ráadásul sajátos akasztófahumorral úgy reklámozza magát a plakátokon és az előzetesekben, hogy az élőholtak inváziója rögtön azután tört rá a civilizációnkra, hogy kihevertük a koronavírus okozta egészségügyi és gazdasági sokkot.