Ponyvaregény Travolta nélkül? Mint a Dallas Bobby nélkül - itt az eredeti szereplőlista

Se Travolta, se Samuel L. Jackson nem volt egyértelmű választás.

Felbukkant az interneten a Ponyvaregény eredeti szereposztása, egy olyan lista, amiben Quentin Tarantino rangsorolva leírja, kiket szeretne egy-egy, azóta ikonikus szerepre.

Az 1994-es filmben olyan színészek szerepeltek, mint John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Harvey Keitel, Tim Roth, Amanda Plummer és Bruce Willis. Alapvetően sokan bekerültek a filmbe Tarantino első választásai közül (többek közt Roth, Plummer, Keitel, Ving Rhames és Christopher Walken), de vannak olyan karakterek is, akiknél eredetileg más színészt képzelt el.

Vincent Vega szerepére az első választás Michael Madsen, vele korábban már dolgozott is együtt Tarantino az 1992-es Kutyaszorítóban című filmben. Travolta csak második a listán, igaz azzal a jegyzettel, hogy: „erős, erős, erős második választásként”. A szerepre szerepel még a listán Alec Baldwin, Gary Oldman és Michael Keaton is.

Forrás: SPI

 

Jules Winnfield szerepére is csak a második volt Samuel L. Jackson, a listán elsőként Laurence Fishburne szerepel, de ott van még Eddie Murphy és Charles S. Dutton is.

Butch Coolidge szerepét eredetileg Matt Dillonnak írták, de többek közt Sean Penn, Nicolas Cage és Johnny Depp is szerepel a listán. Érdekesség, hogy végül Bruce Willis játszotta el a karaktert, az ő neve eredetileg fel sem merült.

Jody szerepét pedig eredetileg Patricia Arquette-nek szánták, aki Rosanna Arquette húga, aki végül eljátszotta a figurát.

Jelen állás szerint Tarantino már csak egy filmet fog készíteni. A The Movie Critic főszerepére mindenképp egy harmincas évei közepén járó színészt szeretne, akivel még nem dolgozott együtt, vagy legalábbis nem volt főszereplő egyik filmjében sem.

(via NME)