Profi Star Wars-fanok csinálnak remake-et Az utolsó csillagharcosból

A Zsivány Egyes forgatókönyvírója és látványtervezője már űrhajókat is mutogat az új verzióból!

Köszöntelekcsillagvadász! A Csillagközi Szövetség újonc vadászpilótája vagy, véded a határokat Xur és a Ko-Dan armada ellen! Készülj a bevetésre! Célmezőben az ellenséges objektumok!

Ez a mondat örökre beleégett az agyamba Reviczky Gábor hangján, ő szinkronizálta ugyanis a játékgépet gyerekkorom egyik kedvenc filmjében Az utolsó csillagharcosban – és persze a repülő autóval száguldozó Centaurit is, aki egy Földön elhelyezett arcade videojátékon keresztül kutatta fel a galaxis legmenőbb vadászpilótáját (Lance Guest), akivel talán megnyerhetik a bolygóközi háborút. Emlékszem, a film után minden korábbinál lelkesebben játszottam a Star Controllal és az X-Winggel, és éjszakánként arról álmodoztam, hogy ezek a videojátékok is csak tesztek, és értem is eljön majd Centauri a dizájnos űrjárgányával, hogy csatába induljunk a Ko-Dan armada ellen!

Az 1984-es kultfilmről legalább 10 éve kering, hogy a legmodernebb CGI technológiával, káprázatos űrcsatákat és idegen világokat felvonultató remake készül (tavaly ráadásul tévésorozatot is terveztek belőle), ám eddig semmi konkrétumot nem lehetett hallani a projektről. Most viszont kiderült, hogy veterán Star Wars-stábtagok karolták fel a projektet: a Zsivány Egyes forgatókönyvírója, Gary Whitta egy ideje már gőzerővel dolgozik Az utolsó csillagharcos remake-jének látványvilágán Matt Allsopp grafikussal, aki olyan filmekhez tervezett korábban űrhajókat és szörnyeket a Zsivány Egyes mellett, mint Az ébredő Erő és az új Godzilla.

 

Gary Whitta nagy rajongója az eredeti filmnek, és régóta agyalt már egy folytatáson vagy remake-en, de erről eddig minden meetingen lebeszélték, mivel Az utolsó csillagharcos, mint brand jogai a mai napig az eredeti film forgatókönyvírójánál, Jonathan R. Betuelnél vannak, nélküle nem lehet csinálni semmilyen folytatást. Whitta szerencsére akkora sci-fi geek, és annyira a szerelemprojektjévé vált Az utolsó csillagharcos, hogy személyesen is felkereste az alkotót, és miután órákon át beszélgettek a filmről, szóba hozta a folytatás ötletét is. Meg is egyeztek abban, hogy Az utolsó csillagharcos 2 egyszerre lenne folytatás és remake, ami tiszteletben tartja az eredeti kultfilm szellemiségét, de egy új generációnak is megmutatná, milyen menő dolog a gaz Xur és a Ko-Dan armada ellen harcolni.

Whitta az eredeti filmet finanszírozó és mozikban forgalmazó Universal stúdióval is tárgyal, de azt nyilatkozta, velük jóval nehezebb lesz megegyezni, mint Beutellel: manapság egy filmtervet eladni Hollywoodban pont annyira könnyű, mint hegynek felfelé sziklát görgetni. De eléggé elszánt, és ha egy kis esély is adódik az Az utolsó csillagharcos 2 leforgatására, akkor azt két kézzel fogja megragadni, és nem ereszti addig, amíg mozikban nem lesz a film! (via Geektyrant)