Rajongója megölésével vádolják a leghíresebb indiai mozisztárt

Darshan Thoogudeepa állítólag barbár kegyetlenséggel gyilkolt meg egy férfit, miután az illető kéjes üzeneteket írt Pavithra Gowda színésznőnek.

10 napja van őrizetben Darshan Thoogudeepa, a dél-indiai Karnataka állam kannada nyelvű filmiparának szupersztárja, miután 16 társával együtt őt is azzal gyanúsítják, hogy bestiális kegyetlenséggel megöltek egy Renukaswamy nevű rajongót, akinek a holttestét a csatornából emelték ki a rendőrök.

Bengaluru városának rendőrkapitánya azt nyilatkozta, hogy a gyógyszergyárban dolgozó Renukaswamyt „barbár brutalitással ölték meg”, egy „szörnyű módon elkövetett, förtelmes bűncselekmény” során. A rendőrség úgy véli, hogy a 47 éves színész dühös volt Renukaswamyra, a férfi állítólag kéjes üzeneteket küldött a közösségi médiában Pavithra Gowda színésznőnek, akit az indiai sajtó Darshan Thoogudeepa barátnőjeként írt le (ő is a letartóztatottak között van egyébként), miközben a sztárnak van egy Vijayalakshmi nevű felesége.

A gyilkosság mellett emberrablás és bizonyítékok megsemmisítésével is vádolják

A jelenleg börtönben ülő színész nem nyilatkozott a vádakról, de az ügyvédje, Ranganath Reddy a BBC-nek elmondta, hogy találkozóik során a sztár tagadta az ellene felhozott vádakat. Reddy azt is hangsúlyozta a nyilatkozataiban, hogy nincs közvetlen bizonyítéka a rendőrségnek a színész ellen, és „szemenszedett hazugságnak” nevezte azokat az állításokat is, miszerint Pavithra Gowda színésznő Darshan Thoogudeepa eltitkolt felesége vagy szeretője volna.

Az indiai filmipar leggazdagabb sztárjaként számon tartott Darshan Thoogudeepa közel 60 filmben játszott, melyek között számos kasszasiker is megtalálható. Állítólag 200-250 millió rúpiát (ez nagyjából 1 milliárd forint) kér egy-egy szerepért, ami hallatlanul magas összeg a helyi filmiparban, ráadásul legnagyobb sikereit antihős karakterekkel, szerethető gengszterfigurákkal érte el, így nem csoda, hogy a letartóztatását követően azonnal a címlapokra került India-szerte.

(via BBC)