Randizz Julia Robertsszel és Richard Gere-rel a Lupa Beach-en!

A Lupa Autósmozi augusztus 7-i műsorán, 20:45-ös kezdettel látható lesz a film, ami elhozta a világnak Julia Robertset és az ő ragyogó mosolyát.

A jóképű és sikeres Edward Lewis (Richard Gere) üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán a csinos, de kezdő örömlányt, Viviant (Roberts). Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, hogy legyen a kísérője éjjel és nappal is egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat: bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel megoldja a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak végül a jégszívű üzletember sem tud ellenállni.


Kedvcsinálóként íme néhány érdekesség a film kulisszái mögül, korábbi cikkünkből válogatva!

  • A zongorázós jelenetben tényleg az Edwardot alakító Richard Gere zongorázik. Sőt mi több: a darabot is ő maga írta, amit játszik!
  • A film eredetileg nem romkom volt, hanem egy súlyos, karcos művészfilm, egy sötét dráma, ami a prostitúció világát mutatta volna be a nyolcvanas évek végén Los Angelesben, a főhősnő alakján keresztül – aki a végén meghalt volna drogtúladagolásban. Az eredeti cím sem a Roy Orbison-slágerből kölcsönzött Micsoda nő! (Pretty Woman) lett volna, hanem az, hogy 3000: ennyi dollárért „vette meg” Edward Viviant egy hétre. A nyomasztást egyébként annak köszönhetően úsztuk meg, hogy tönkrement az a kis produkciós cég, ami a filmet gyártotta volna, és a projekt a Disney-hez került, ahol természetesen nem akartak halott prostikról szóló mozit bemutatni.
  • Habár Julia Robertsnek is szép hosszú lábai vannak, a híres poszteren nem az ő teste látható, hanem Hollywood egyik leghíresebb dublőréé, Shelley Michelle-é, akinek a testére rámontírozták Roberts fejét. Az egykori táncos olyan filmekhez kölcsönözte még az alakját, mint a Marslakó a mostohám (amiben Kim Basinger dublőre volt) vagy a Hullámok hercege, de legismertebb munkája kétségtelenül a Micsoda nő!, amelynek nemcsak a plakátján szerepelt, de a meztelen jelenetekben is őt láthatjuk Julia Roberts helyett.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.