Rey eredetileg Obi-Wan leszármazottja lett volna – Star Wars-rajongóktól lett hangos a közösségi média!

Egyesek az örömüket, mások a bánatukat posztolták ki a Twitterre, miután Daisy Ridley elárulta a nagy titkot.

Vicces interjút adott pár napja az új Star Wars-trilógia ifjú sztárja, Daisy Ridley a mókás kedvű színész-forgatókönyvíró-showmannek, Josh Gadnek (aki egyébként már a Gyilkosság az Orient Expresszen forgatása idején is folyton amiatt nyaggatta a színésznőt, hogy mondja meg, kik Az utolsó Jedik). Íme a videointerjú, ami az ABC-n futó Jimmy Kimmel Live! showban ment le:

A lényeg 2:13-nál jön, amikor Daisy Ridley azt mondja Rey-ről:

Az elején eljátszottak a gondolattal, hogy Obi-Wanhoz van köze. Különféle verziók voltak. Ezután komolyan lett véve, hogy [Rey] egy senki, aztán amikor következett a IX. rész, és J.J. [Abrams] vázolta nekem a film történetét, azt mondta:  »Ja, igen, Palpatine a nagyapja.« De két hét múlva már azt mondta: »Ó, nem vagyunk már ebben olyan biztosak.« Tehát ez folyamatosan változott. Még a forgatás alatt sem voltam biztos abban, mi lesz a válasz [Rey származására].

Ez a bizonytalanság természetesen nem volt véletlen J.J. Abrams és a kreatív stáb részéről. Mint ismeretes, a 2015-ös Az ébredő Erőt még Abrams írta és rendezte, a 2017-es Az utolsó Jediket viszont már Rian Johnson, aki eléggé szembement az elődje elképzeléseivel. A 2019-es Skywalker korát eredetileg Colin Trevorrow rendezte volna, de végül Abramsnek kellett beugrania helyette, aki végül alaposan átírta a történetet, és próbálta a IX. részt a VII. részben lefektetett vágányra visszaterelni.

Forrás: Fórum Hungary

 

A Csillagok háborúja-rajongók közül sokan örültek „Rey Kenobinak”, mások viszont már beletörődtek „Rey Palpatine” létezésébe, és azt mondják, úgyis az a lényeg, hogy Rey Skywalkernek vallja magát (noha konkrét rokoni kapcsolata nincs se Leiával, se Luke-kal). Íme néhány tipikus reakció:

Rey Kenobival bezárult volna a kör.

Ez ugye arra utal, hogy „Rey Kenobi” jó ötlet lehetett volna, mert így egy Kenobinak legalább sikerült volna egy Sötét Oldalra tévedt Skywalkert visszaterelni a helyes útra – annak idején ugye Obi-Wan képtelen volt megakadályozni Anakin Skywalker Darth Vaderré válását. Úgy tűnik azonban a reakciók láttán, hogy többségben vannak azok, akik szerint a „Rey egy senki”-vonalat kellett volna kánonná nyilvánítani a IX. részben:

Rey, Rey Kenobi, Rey, a Senki, Rey, Palpatine, Rey Skywalker. TOVÁBBRA SEM SZÁMÍT! Az egész trilógia arról szól, hogy Rey a múltja, és a mások által támasztott elvárások ellenére saját maga dönti el, ki akar lenni!

Tudom, hogy néhányan nagyon szerettetek volna egy Rey Kenobit, de nekem Rey, a Senki rabolta el örökre a szívem. Nincs szüksége arra, hogy valakinek a leszármazottja legyen, kiérdemelte, hogy saját maga lehessen.

Rey Kenobi jobb lett volna, mint Rey Palpatine, de a nap végén most már úgy vagyok vele, hogy nem akarom ezt. Sajnálom. NEKI NEM KELL ROKONI SZÁLLAL KÖTŐDNIE SEMELYIK FONTOS FÉRFIHOZ!

(via Uproxx & Hollywood Reporter)