Richard Donner 88 évesen is leforgatná a Halálos fegyver 5-öt

Naná, hogy a 62 éves Mel Gibsonnal és a 71 éves Danny Gloverrel a főszerepben.

Minimum 10 éve rendszeresen felbukkan a mozis oldalakon az a biztos forrásból hallott hír, hogy most aztán már tényleg el fog készülni a Halálos fegyver-széria ötödik része! Most épp Richard Donner mondta azt egy podcastben, hogy jön az új film. A 88 éves rendező egyébként már tavaly decemberben is nagyon bizonygatta, hogy el fog készülni a Halálos fegyver 5, ráadásul a régi sztárokkal, azaz Mel Gibson lesz a forrófejű Riggs, Danny Glover pedig a bölcs, és most már tényleg nyugdíjaskorú Murtaugh nyomozó.

Legelőször 2008-ban került szóba, hogy Shane Black forgatókönyve alapján folytatást készülhet az 1998-as Halálos fegyver 4-hez. Csak akkor pont Mel Gibson nem kért belőle, Richard Donner rendező pedig megsértődött, hogy a producer, Joel Silver ki akarta hagyni a stábból. 2014-ben úgy volt, hogy egy reboot készül, a Bosszúállók óta egyre felkapottabb Chris Hemsworth-tel a főszerepben, de ebből végül nem lett semmi.

2016-ban aztán egy tévésorozatban rebootolták Riggs és Murtaugh kalandjait, ami egész jól sikerült  (bár pont a napokban írtuk meg, hogy Clayne Crawford balhéi miatt a 3. évadban már nem is Riggs, hanem a testvére lesz a főszereplő, akit az Amerikai pite Stiflere, Seann William Scott fog alakítani). Az már tavaly is szóba került, hogy a Warner stúdió megcsinálja az 5. részt, Mel Gibsonnal, Danny Gloverrel és Richard Donnerrel a fedélzeten, de Shane Black sztorija helyett Channing Gibson forgatókönyvéből. (via Movieweb)