Ridley Scott megerősítette: jön az új Alien-film, de nem a Covenant folytatása lesz

Sőt, a 2012-es Prometheushoz sem lesz köze. Talán végre tényleg megkapjuk az Alien 5-öt Sigourney Weaverrel?

Elég jól rajtolt Ridley Scott új sci-fi sorozata, A farkas gyermekei, amelyből az HBO már 3 részt is leadott (a Port.hu kritikája itt olvasható), így hát nem csoda, hogy a 82 évesen is aktív rendező sorra adja most az interjúkat. A Forbes magazinnak például arról beszélt, hogy épp készül egy újabb Alien-mozifilm, de az nagy valószínűséggel nem fogja követni a 2012-es Prometheus és a 2017-es Alien: Covenant eseményeit.

Fotó: Mike Marsland/WireImage/Getty

 

Egészen pontosan így szólt Ridley Scott válasza az Alien franchise jövőjét és az új Alien-filmet firtató újságírói kérdésre:

Folyamatban van. Letértünk az útról, amikor megpróbáltuk újra feltalálni a kereket a Prometheusszal és a Covenanttal. Az, hogy most visszatérünk-e erre az útra vagy sem, kétséges, mert a Prometheus eléggé felkavarta az állóvizet. Alapvetően az itt a kérdés, hogy az Idegen, az arctámadó és a mellkasrobbantó nem fulladt-e már ki mostanra? Nem kéne inkább újragondolni ezt az egész átkozott dolgot, és egyszerűen csak használni a franchise világát? Ez az alapvető kérdés.

Ridley Scott egyébként már 2017 végén is úgy nyilatkozott, hogy szerinte kifogyott a lendület az Alien franchise-ból, és bár korábban nem kevesebb mint hat(!!!) új Alien-filmet akart, most már megelégedne egy utolsóval is. Ugyanakkor idén nyáron az Empire magazin írt arról, hogy a 70 éves Sigurney Weavernek Walter Hill, az összes korábbi Alien-film producere mutatott meg egy 50 oldalas Alien 5-tervezetet, amit le is szeretnének forgatni a közeljövőben. Lehet, hogy pont ez az a készülőfélben lévő Alien-folytatás, aminek Ridley Scott szerint már nem lesz köze sem a Prometheus, sem a Covenant eseményeihez? (via IndeWire)