Robert Downey Jr. 22 évvel ezelőtti karácsonyi dalain pörög az internet

Az 57 éves sztár az ezredfordulón az Ally McBeal tévésorozatban is szerepelt, így ő is énekelt a szériához kapcsolódó ünnepi albumon.

A legtöbb embernek Robert Downey Jr. neve hallatán ma már a Vasember jut eszébe, pedig a kiváló színésznek bőven van mire büszkének lennie a 2008-as kasszarobbantó blockbustere előtti korszakból is. Valójában már 5 éves korában színésszé lett, amikor 1970-ben szerepelt az apja, Robert Downey Sr. Pound című vígjátékában. A későbbi filmográfiáját áttekintve pedig jól látható, hogy a legkülönfélébb műfajokban kipróbálta már magát, kezdve az 1992-es Chaplin című életrajzi filmtől egészen az olyan izgalmas thrillerekig, mint David Fincher 2007-es Zodiákusa.

Forrás: UIP Duna

 

 

No de azt vajon tudta-e a kedves PORT.hu olvasó, hogy Robert Downey Jr. énekel is? Ráadásul nem is rosszul...

22 évvel ezelőtt, 2000-ben például felvett egy karácsony duettet az aranytorkú Vonda Sheparddel: együtt énekelték el a White Christmast az Ally McBeal: A Very Ally Christmas című lemezen. Igen, ez a méltán népszerű Ally McBeal tévésorozat egyik kapcsolt terméke volt, és az elkészítése szinte magától értődő dolognak számított az ezredfordulón, hiszen az alapvetően ügyvédekről szóló széria egyik visszatérő helyszíne volt egy bár, ahol Vonda Shepard énekelt, de a szereplők is gyakran megragadták a mikrofont.

A 4. évadban Robert Downey Jr. is csatlakozott a szereplőgárdához, ám a drogproblémái miatt utóbb távozni kényszerült a produkcióból.

A 2000 és 2001 között futó epizódokban Downey Jr. alakította Larry Pault, aki romantikus kalandba keveredett a címbéli ügyvédnővel, Ally McBeallel, akit Calista Flockhart alakított. Mivel a színésznek jó hangja van, kézen fekvő volt, hogy a sorozat karácsonyi albumán ő is énekeljen – és mivel a Universal Music Group és Vonda Shepard pár évvel ezelőtt az összes számot legálisan felrakta a YouTube-ra, most már bárki kedvére meghallgathatja, hogy karácsonyi hangulatba kerüljön:

 

 

Ez pedig a River című dal, ugyanarról az albumról:

(via Faroutmagazine.co.uk)