Robert Pattinson mint Batman: váratlan fordulat

Nem is csak egy filmben (a Matt Reeves által rendezendő The Batmanben), hanem rögtön háromban fog Denevéremberként szerepelni a sztár, hiszen most egy trilógiáról beszélnek.

Múlt pénteken vált végérvényesen hivatalossá, hogy az Alkonyat filmekben megismert Robert Pattinson lesz a következő Batman, miután Ben Afflecket menesztették a projektből (hogy mit szólt Pattinson Denevéremberéhez a világ, arról itt írtunk korábban).

Most a Deadline megtudta, hogy a rendező, Matt Reeves nemcsak egy, hanem három Batman filmet is dirigál majd a színésszel a főszerepben, és ezek közül csak az első a már korábban beharangozott, 2021. június 25-re ígért The Batman.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

A hír persze azért nem olyan sokkoló, hiszen a Denevérember univerzumától eddig sem volt idegen a trilógia gondolata: lásd Christopher Nolan ragyogó Batman-trilógiáját, a Batman: kezdődik!-et, A sötét lovagot és A sötét lovag: Felemelkedést.

Pattinson egyébként legközelebb, még a The Batman előtt éppen Nolannel fog forgatni. Sőt: már el is kezdték a munkát a Tenet című, 2020. július 17-én bemutatandó romantikus thrilleren, amiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy olyan, mintha az Észak-északnyugat találkozna az Eredettel, és hogy a nemzetközi kémek világában fog játszódni. Fontosabb szereplői Robert Pattinson mellett pedig Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Michael Caine, Kenneth Branagh, John David Washington és Clémence Poésy.


(via People)