Rose McGowan állítja: Robert Rodriguez gonosz játékot űzött az elméjével

A színésznő szerint Rodriguez a Grindhouse forgatásán felhasználta azt a tudást,miszerint Harvey Weinstein megerőszakolta őt, és ebben Tarantino is a partnere volt.

Rose McGowannek januárban jelenik meg önéletrajzi könyve és dokusorozata is, ebből adott közre pár részletet a Vanity Fair. A színésznő ebben azt állítja, hogy Robert Rodriguez, aki tudott arról, hogy Weinstein megerőszakolta őt, ezt a „tudást” arra használta, hogy fura játékot űzzön az elméjével a Grindhouse című film forgatásán, hogy még élethűbben hozza a szerepet. Ebben partnere volt Tarantino is, aki szintén szerepelt a filmben, és az egyik jelenetnél ő is kihasználta ezt a tudást. Konkrétan abban a jelenetben, amikor Tarantino karaktere megtámadja McGowan karakterét.
„Egy árnyékvilágban éltem. Elvesztettem a józan eszemet” - mondta a színésznő a forgatásról. Azt is hozzátette, hogy Rodriguez aztán eladta a filmet az ő rémének. (A filmet Bob Weinstein cége, a Dimension Films forgalmazta.)


A színésznő arról is beszélt, hogy már régóta tervezte, hogy megtöri a hallgatást és ezzel együtt a titoktartási szerződést, amit Harvey Weinsteinnel kötött, miután a producer megerőszakolta őt. McGowan a dokusorozatban Hollywood további mocskos dolgait is fel akarja tárni, többek között a hollywoodi „ragadozó kultúráról”, a forgatásokon elszenvedett molesztálásokról, a kizsákmányolásról, az ügynökök folyamatos kritizálásairól.

Weinsteint a többi mellett azzal is gyanúsítja, hogy megtorlásként bedrogozta őt a Women’s March rendezvény után, ennek az eredménye lett az elfogatóparancs is, amit kiadtak a színésznő ellen kábítószerbirtoklás miatt.


"Egy kib*szott szörnyeteget hoztak létre, és ezzel együtt egy kib*szott problémát kreáltak. Én vagyok az ő problémájuk. Számomra pedig ő képviseli az összeset. Ezért ki kell őt végezni.”

Robert Rodriguez válaszolt a színésznő vádjaira: egy nyilatkozatot jelentetett meg a Vanity Fairben, amiben próbálja tisztázni magát. Még októberben szintén kiadott egy közleményt, melyben azt írta, hogy nem beszélt a nemi erőszakról a színésznővel, mivel tudta, hogy titoktartási szerződés köti, és ehhez a mostani közleményben is ragaszkodik. Azt is leírja, hogy Bob Weinsteinnel már azelőtt aláírta a szerződést a film forgalmazására, hogy Rose McGowan jeleneteit felvették volna, vagyis a színésznőnek lehetősége lett volna nemet mondani a szerepre, mégsem tette. Tény, hogy a szerződés 2005 novemberében született, a színésznő pedig 2006 márciusában kezdte a forgatást. A tervezett jeleneteket pedig az összes színésznek elküldte, és csak öt hónappal később vették fel az említett jelenetet Tarantinóval, addig mégsem volt semmi problémája ezzel a színésznőnek.