Saját filmet kapott Sia táncoslánya

Maddie Ziegler volt eddig az ausztrál énekesnő, Sia múzsája, több klipjének a főszereplője, de a tehetséges tinilány a jelek szerint a saját lábára áll, és egy izgalmas tinifilm egyik főhőse lett.

The Book of Henry

A The Book of Henry nemrég bemutatott erősen retrohangulatú, a 80-es évek tinifilmjeit idéző plakátja már kisebb szenzációt keltett, jól megágyazva a most kijött előzetesnek. Olyan óriási hírverésre persze nincs is szükség, hiszen a film rendezője a pályáját független filmesként kezdő, de Hollywood által gyorsan felfedezett és „kiemelt” Colin Trevorrow, aki két Jurassic World film között rendezett gyorsan egy szívhez szóló, mégis rendkívül izgalmas gyerekfilmet, ami mégsem mese.

A címbéli Henry (Jaeden Bettencourt) egyedülálló anyja nagyobb fia, aki az egész családról gondoskodik kertvárosi otthonunkban, pedig még csak 11 éves. Ő vigyáz süketnéma öccsére (Jacob Trembley a Szobából), ő intéz minden, beleértve dolgozó anyja pénzügyeit, adóbevallását, egyebeket, mert ő egy zseni. Ezért hord vicces sapkákat is. És ahogy ez lenni szokott, a szomszédban lakik egy kedves, csinos, vele egykorú lány, Christina (ő volna Sia táncoslánya, Maddie Ziegler), aki bajban van. Alkoholista nevelőapja ugyanis bántalmazza, és mivel az illetőt Dean Norris játssza a Breaking Badből, arra is megtehetjük a fogadásokat, hogy bizony magas rangú rendőrről van szó, akibe nem lehet csak úgy belekötni.

The Book of Henry

Szerencsére Henry nemcsak iszonyú okos, de ezermester és feltaláló, az anyukája pedig hisz neki – Naomi Watts, aki a jelek szerint nagyon szeret a kis Jacob Trembleyvel dolgozni, sőt hajlandó segíteni a gyerekeknek és konfrontálódni a veszélyes szomszéddal, és az előzetes egyik pontján mesterlövész puskával látjuk. Már most lefogadom bármibe is, hogy azt a puskát Henry rakta össze odahaza, mivel korábban egy fegyverboltban láthattuk nézelődni és rajzolgatni. A trailer sokban J.J. Abrams 2011-es nagyszerű tinifilmjére, a Super 8-ra hajaz, bár ez a történet a jelek szerint a jelenben játszódik. Kisebb szerepekben Sarah Silverman, Lee Pace és Bobby Moynihan tűnik fel, a Gregg Hurwitz képregényíró-író regényéből készült filmet Amerikában a nyáron, Június 16-án mutatják be – csak eljut valahogy hozzánk is!

The Book of Henry