Samuel L. Jackson lesz a Fűrész reboot sztárja

Újabb WTF pillanathoz érkezett a trancsírhorrorfranchise: miután májusban kiderült, hogy Chris Rock komikus jegyzi a folytatást, most az is kiszivárgott, hogy a Ponyvaregény színésze is benne lesz a filmben.

Ahogy azt mi is megírtuk, az egykor legendás, majd rohamosan amortizálódó horrorszériát az a Chris Rock gondolja újra, akit elsősorban a Halálos fegyver 4. és a Nagyfiúk című vígjátékok színészeként ismerhetünk. A komikus scriptjét a 2017-es Fűrész: újra játékban, illetve a Piranha 3D forgatókönyvíróiként ismert Pete Goldfinger és Josh Stolberg csiszolta készre. A rendező pedig a Fűrész második, harmadik és negyedik részét is dirigáló Darren Lynn Bousman lesz. Már a premierdátum is megvan: az egyelőre cím nélküli Fűrész mozit 2020. október 23-án mutatják be az Egyesült Államokban.

A projekt pedig újra nem várt fordulathoz érkezett, hiszen egy Reddit felhasználónak köszönhetően kiderült, hogy egyrészt Chris Rock nemcsak forgatókönyvíróként és executive producerként vesz részt a filmben, de szerepelni is fog benne, másrészt hogy maga Samuel L. Jackson is kapott egy szerepet a legújabb Fűrészben.

Samuel L. Jackson a Kígyók a fedélzetenben. Forrás: InterCom

 

„Íme azok a forgatási fotók, amiket Torontóban készítettem, amikor egy takarítási melót csináltam!

Még egy bennfentessel is tudtam beszélni, aki elárulta, hogy az új részben Samuel L. Jackson is benne lesz”

– írta a Reddit felhasználó, akinek a képeit azóta törölték, de magát a hírt a horror műfajra specializálódott Bloody Disgusting is megerősítette, és Jackson már az IMDb-n is ott figyel a stáblistán (Rock és a 24 című sorozattal híressé vált Marisol Nichols és A szolgálólány meséje című szériából ismert Max Minghella mellett).

Nem ez lenne egyébként az első furcsa kanyar Samuel L. Jackson karrierjében, lásd például a 2006-os Kígyók a fedélzeten című trash filmet. A 2004-ben indult, egyelőre nyolc részből álló franchise pedig az évek alatt közel egymilliárd dolláros jegybevételt hozott világszerte, szóval – anyagilag legalábbis – mindenképpen megéri csatlakozni hozzá.


(via Independent)