Scarlett Johansson visszakérte James Francótól a Time is Up-kitűzőt

A színésznő már nagyon unja azokat a férfiakat, akik teljesen másképp viselkednek a nyilvánosság előtt, mint zárt ajtók mögött.

Másodszor rendezték meg a Women's March nevű felvonulást az Egyesült Államokban és Európa több nagyvárosában. Donald Trump megválasztása után egy nappal vonultak utcára először a nők ilyen keretek között, a második felvonulást pedig Trump megválasztásának egyéves évfordulója másnapjára időzítették.

Fotó: Presley Ann / Stringer / Getty Images

 

Scarlett Johnasson is beszédet mondott, amiben név nélkül, de felismerhetően beszélt James Francóról. A színészt eddig öt nő vádolta meg azzal, hogy hatalmi helyzetét kihasználva próbált szexuális előnyökre szert tenni. Volt tanítványai arról számoltak be, hogy a színész-rendező szexuális jellegű kérésekkel zaklatta őket, cserébe szerepeket ígért nekik.

A színésznő beszédében elhangzott, hogy nagyon fárasztóak már azok a férfiak, akik teljesen másképp viselkednek nyilvánosan, mint zárt ajtók mögött.

„Össze vagyok zavarodva: Hogyan támogathat egy olyan ember egy, a szexuális zaklatások áldozatait segítő szervezetet, ha közben kizsákmányolja a hatalommal nem rendelkezőket? Apropó, kérem vissza a kitűzőmet. Hogyan lehet rendjén egy hatalommal rendelkező ember számára, hogy hatalmát a kevés befolyással rendelkező emberek kihasználására használja? Csak azért, mert megteheti, ez már rendben is van?

Bár a színésznő nem mondta ki James Franco nevét, a szóvivője a Los Angeles Times kérdésére megerősítette, hogy Johannson ezekkel a mondatokkal valóban James Francóra célzott.

Johansson beszéde így végződött:


„Nincs több cinkosság. Ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, hogy megbántunk valakit, ha egy helyzetben kényelmetlenül érezzük magunkat. Ígéretet tettem magamnak, hogy felelősséget vállalok magam iránt, azzal, hogy bízom az ösztöneimben, amihez előbb meg kell becsülnöm őket.”

 

via IndieWire

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu