Scarlett Johansson visszakérte James Francótól a Time is Up-kitűzőt

A színésznő már nagyon unja azokat a férfiakat, akik teljesen másképp viselkednek a nyilvánosság előtt, mint zárt ajtók mögött.

Másodszor rendezték meg a Women's March nevű felvonulást az Egyesült Államokban és Európa több nagyvárosában. Donald Trump megválasztása után egy nappal vonultak utcára először a nők ilyen keretek között, a második felvonulást pedig Trump megválasztásának egyéves évfordulója másnapjára időzítették.

Fotó: Presley Ann / Stringer / Getty Images

 

Scarlett Johnasson is beszédet mondott, amiben név nélkül, de felismerhetően beszélt James Francóról. A színészt eddig öt nő vádolta meg azzal, hogy hatalmi helyzetét kihasználva próbált szexuális előnyökre szert tenni. Volt tanítványai arról számoltak be, hogy a színész-rendező szexuális jellegű kérésekkel zaklatta őket, cserébe szerepeket ígért nekik.

A színésznő beszédében elhangzott, hogy nagyon fárasztóak már azok a férfiak, akik teljesen másképp viselkednek nyilvánosan, mint zárt ajtók mögött.

„Össze vagyok zavarodva: Hogyan támogathat egy olyan ember egy, a szexuális zaklatások áldozatait segítő szervezetet, ha közben kizsákmányolja a hatalommal nem rendelkezőket? Apropó, kérem vissza a kitűzőmet. Hogyan lehet rendjén egy hatalommal rendelkező ember számára, hogy hatalmát a kevés befolyással rendelkező emberek kihasználására használja? Csak azért, mert megteheti, ez már rendben is van?

Bár a színésznő nem mondta ki James Franco nevét, a szóvivője a Los Angeles Times kérdésére megerősítette, hogy Johannson ezekkel a mondatokkal valóban James Francóra célzott.

Johansson beszéde így végződött:


„Nincs több cinkosság. Ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, hogy megbántunk valakit, ha egy helyzetben kényelmetlenül érezzük magunkat. Ígéretet tettem magamnak, hogy felelősséget vállalok magam iránt, azzal, hogy bízom az ösztöneimben, amihez előbb meg kell becsülnöm őket.”

 

via IndieWire