Schwarzenegger arról panaszkodik, hogy már rég le kellett volna forgatni a Legend of Conant

2012 óta tervezgeti az öreg barbár utolsó kalandját, de jogi okok miatt nem lehet leforgatni.

Még mindig nem készült el az a Legend of Conan munkacímen emlegetett film, amit Arnold Schwarzenegger 2012 óta le szeretne forgatni a korábbi két Conan-mozifilmje lezárásaként. A nyugdíjas korú akciósztár nem csinálna titkot a filmben a korából: a kimmériai barbár is megöregedne az eltelt idő alatt, és Aquilonia szakállas királyaként arról ábrándozna, hogy az unalmas uralkodás helyett de jó lenne még egyszer (talán utoljára) beverni pár fejet és legyőzni valami ördögi erőkkel cimboráló varázslót vagy papnőt! 2017-ben ez lett volna Arnold szerint a fantasy filmek Nincs bocsánata, de hiába dolgozta át újra és újra több forgatókönyvíró is, a Universal stúdió nem kért belőle.

Ráadásul gond volt a Conan-jogok körül is, erről maga Schwarzenegger panaszkodott nemrég a The Arnold Fans nevű rajongói oldalának adott interjújában:

Amikor Conan-mozifilmet akartunk, kiderült, hogy van egy alapítvány, valamiféle Robert E. Hoeard alapítvány, akiktől valaki megvette a jogokat. Azoknak az embereknek, akiknél most a jogok vannak, saját Conan-víziójuk van. A fickó, akiknél a jogok jelenleg vannak egy fiatal srác, aki azon munkálkodik, hogy ezzel írja be a nevét Hollywoodba. Csak hát az nem olyan könnyű. Mondták is neki, hogy csináljon inkább tévésorozatot. Belement, tárgyalt, de nem lett az egészből semmi. Aztán később talán még a Netflixet is megkereste, tárgyaltak, de abból sem lett semmi. Most talán épp mozifilmet akar forgatni... 

Schwarzenegger nem mondta meg konkrétan, ki az, aki a Conan-jogokkal házal a stúdióknál, de az biztos, hogy nem az ő ötletét akarja megvalósítani az öreg barbár királlyal.

Évek óta győzködjük a jogtulajdonost, hogy az lenne a legkönnyebb út, ha visszatérünk a gyökerekhez, leigazolunk egy igazán nagy nevű rendezőt, és leforgatunk egy új Conan-filmet, amiben én alakítom Conan királyt. Conan itt már 70 éves lenne, és nagyon unná a trónon ücsörgést, ám ekkor történne valami... Egyáltalán nem kellene sok idő ahhoz, hogy ebből egy használható forgatókönyv szülessen, de az egyetlen ember, aki ehhez elsütheti a startpisztolyt, az az a fickó, aki a Conan-jogok felett rendelkezik. Csak be kéne mennünk együtt a Netflixhez, vagy bánom is én, kihez, szereznünk kell egy kreatív rendezőt, és máris elindíthatnánk egy igazán sikeres projektet!

A forgatókönyvvel tényleg nem kellene sokat bajlódni, hiszen azt Chris Morgan, a Halálos iramban franchise írója már elkészítette. Reméljük, észhez tér a Conan-jogok birtokosa, és egy pompás búcsúfilmet forgat majd Schwarzeneggerrel az öreg barbárról! (via Geektyrant)