Schwarzenegger is gratulált Jackie Chan Oscar-díjához

A hongkongi sztár 200 filmből álló életművét díjazta az Akadémia. Arnolddal épp kínai-orosz fantasyt forgat.

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia hétvégén rendezte meg Los Angelesben a Kormányzói Díjátadó ceremóniáját, ahol olyan életműdíjakat szokás átadni, amivel nem akarják húzni az időt az Oscar-gálán. A 2017-es, hivatalos Oscar-gála február 26-án lesz, de négy díjazott, Anne V. Coates vágó, Frederick Wiseman dokumentumfilmes, Lynn Stalmaster szereposztó igazgató és Jackie Chan már a hétvégén átvehették a szobrukat. Jackie Channek Schwarzenegger vasárnap egy meleg szívű Facebook-üzenetben gratulált.

Schwarzenegger és Jackie Chan régóta nagyon jó barátok. Arnold a 62 éves harcművész kedvéért még a 2003-tól kezdődő kormányzóságát is megszakította, csak hogy szerepelhessen a 2004 nyarán mozikba kerülő 80 nap alatt a Föld körülben Hapi hercegként. Most viszont, hogy az exkormányzó már ráér, a két akciósztár ismét közösen dolgozik egy blockbusteren, a Viy 2 című, orosz-kínai koprodukcióban készülő, kosztümös történelmi eposzokat idéző fantasy filmen. Schwarzenegger vasárnap is egy olyan fotóval köszöntötte barátját a Facebokon, ami minden bizonnyal ennek a filmnek a forgatásán készült.

Forrás: Arnold Schwarzenegger / Facebook

Schwarzenegger mellett egy másik híres akciósztár, Sylvester Stallone is gratulált Jackie Chan életműdíjához. A hongkongi színész a nézőtéren ülő Stallonére mutatva egy anekdotát is elmondott a hétvégi gálán:  nagyon örül, hogy 200 filmmel a háta mögött végre ő is nyerhetett egy aranyszobrot, mivel 23 éve, pont Sly házában foghatott először kézbe Oscar-díjat, amin talán még mindig a mai napog ott van az ujjlenyomata (Stallone ezek szerint a saját rezidenciáján őrzi a Rocky három Oscarja közül az egyiket).