Schwarzi és Franco Columbu 52 éve a legjobb haverok

Együtt emigráltak Európából az Egyesült Államokba, most együtt utaztak el az Arnold Sport fesztiválra is.

Tavaly év végén mi is megírtuk itt a Porton, hogy a testépítőből lett mozisztár-kormányzó, Arnold Schwarzenegger és a kevésbé fényes hollywoodi karriert befutó Franco Columbu mekkora cimborák több, mint öt évtizede. A két nyugdíjas kópé az Arnold Sport fesztiválra is együtt indult el, és simán beálltak egy fotó kedvéért ugyanabba a gondolkodó sakkjátékos pózba, amiben ifjúkorukban lefotózták őket!

Some things never change. En route to the Arnold Classic in Columbus with Franco!

Posted by Arnold Schwarzenegger on Thursday, 2 March 2017

Az osztrák születésű Arnold és az olasz Columbu 1965-ben haverkodtak össze egy müncheni testépítőversenyen. Sosem voltak vetélytársak, mivel a mokány Columbu a 90 kiló alatti kategóriában indult, Arnold pedig a 90 kiló fölöttiben gyűjtögette a Mr. Olympia és Mr. Universe címeket.

Schwarzenegger 1968-ban, Columbuegy évvel később költözött ki az Egyesült Államokba, ahol jobb híján egy közös építőipari cégben melóztak, aztán elmentek gyúrni a Gold's Gymben és Venice Beach-en mutogatták az izmaikat a csajoknak. Első közös filmjük Jeff Bridges testépítős mozija, az 1976-os Maradj éhen! volt, aztán jött a San Francisco utcáin és a Conan. Schwarzeneggerből ezután hatalmas sztár lett, de sosem feledkezett meg a régi cimborájáról, és kilobbozott neki egy-két szerepet a Terminátorban, A menekülő emberben, a Mesék a kriptából egyik epizódjában, a  Végképp eltörölniben és az Ítéletnapban is, valamint ő lett Sylvester Stallone személyi edzője.

Arnold időközben a Facebook-oldalán is jelezte, hogy megérkezett a róla elnevezett testépítőbajnokságra, ahol így pacsizott össze a rajongóival:

I'm taking you with me through every moment of the Arnold Sports Festival on my Snapchat: ArnoldSchnitzel. Come with me if you want to lift.

Posted by Arnold Schwarzenegger on Friday, 3 March 2017