Sharon Stone elárult egy-két izgalmas kulisszatitkot az Elemi ösztönről

Bár az 1992-es kultfilm szerinte még mindig nagyon jó, ma már nem sokkolna senkit az ikonikus villantós jelenete.

Bár nincs semmilyen aktuális évfordulója az 1992-es Elemi ösztön című, kultikus Paul Verhoeven-thrillernek, a gyilkossággal gyanúsított, buja írónőt alakító Sharon Stone örömmel mesélt a film kulisszatitkairól az Allure magazinnak.

Véleményem szerint az Elemi ösztön pont jó történelmi pillanatban készült el, mert tökéletesen megragadta az akkori félelmeinket és kétségeinket, valamint a nők megerősödésének pillanatát. A  mai napig izgalmas, intrikus film, de vajon manapság is elkészülhetne egy ilyen? Kétlem, hogy ma már bármi szenzációs lenne benne.

Sharon Stone itt természetesen arra az ikonikus jelenetre gondolt, amikor a kihallgatási jelenetben villantott egyet. A '90-es években bizonyára sok pattanásos kamaszfiú és filmkedvelő családapa visszatekerte a tékából kivett Elemi ösztön-kazettát, csak hogy megbizonyosodjon róla, tényleg nem visel semmit a színésznő a ruha alatt. Eredetileg egyébként úgy volt, hogy az intim részek nem fognak látszódni a film végleges változatában – amikor azonban Sharon Stone visszanézte a kész jelenetet, és meglátta magát az ominózus jelenetben, mérgében felpofozta a rendezőt.

Amikor elkezdtem a karrieremet, nekünk, nőknek csak kétféleképpen volt szabad leülnünk: szorosan összezárt [előre nyújtott] bokákkal vagy a szék alá behúzott bokákkal. 

A 61 éves színésznő arról is mesélt, hogy a '90-es években nagyon komoly és igen nyomasztó elvárásai voltak a hollywoodi filmiparnak a kinézetével kapcsolatban, így igazából csak mostanra sikerült megbékélnie saját magával:

Ma már sokkal jobban szeretem a testemet. Büszke vagyok az alakomra. Amikor fiatal voltam, mindenki meg akarta mondani, hogy nézzek ki. Túl ilyen vagy, túl amolyan vagy! Amikor megkaptam az Elemi ösztön főszerepét, egy külön sminkest szerződtettek le mellém, aki minden egyes nap rám kent egy tonnányi kencét. Én pedig minden egyes nap visszamentem a lakókocsimba, és lemostam az egészet. De nem szólhattam bele abba, ki a sminkesem, mint ahogy abba sem volt beleszólásom, hogy a nevem kikerül-e a moziplakátra.

Sharon Stone neve amúgy tényleg nem volt ott az Elemi ösztön eredeti, 1992-es poszterén. A filmet a férfi főszereplő, Michael Douglas harsogó betűkkel szedett nevével adták el, mivel ő ekkor már kétszeres Oscar-díjas, 15 millió dolláros gázsikat zsebre vágó szupersztárnak számított Hollywoodban. (via The Independent)