Sosem találnád ki, melyik Emma Stone kedvenc könyve

Egy interjúban árulta el. Mi is bármikor elolvashatjuk.

A Far Out Magazine szúrta ki, hogy a Szegény párákért frissen Oscar-díjjal jutalmazott színésznő még 2018 végén adott egy interjút a Vogue-nak, amelyben kedvenc könyvéről is mesélt. „A Magasabbra a tetőt, ácsok az. Szuper gyorsan el lehet olvasni, egy nap is elég rá. Két részből áll, a Magasabbra a tetőt, ácsokból és a Seymour: Bemutatásból” – árulta el a sztár.

Stone azt is hozzátette, hogy elsősorban az első rész volt rá nagy hatással. „J.D. Salinger írta, és hét évvel ezelőtt (azaz 2011-ben – a szerk.) egy utazás során

egy nap leforgása alatt elolvastam, és azóta is velem maradt” – mondta.
Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images


„Az fogott meg benne a leginkább, hogy megmutatja, milyen egyszerű, lényegre törő, mégis hatásos tud lenni egy írás. A sztori nagy részében egyszerűen be vannak ragadva a forgalomba. Pont az ilyen egyszerű történeteket szeretem, ami nagyszerű karaktereket mozgat, nem pedig a szerteágazó, súlyos történéseket. Egyébként a filmekkel kapcsolatban is hasonlóan érzek” – tette hozzá a színésznő.

A magyarul is olvasható Magasabbra a tetőt, ácsokban egyébként a hét Glass gyerek közül a második, Buddy, a sokféle művészi tehetséget felmutató család egyetlen író tagja a legidősebb testvér, a tragikusan rövid életű Seymour esküvőjének szomorúan groteszk történetét beszéli el. A Seymour: Bemutatásban pedig már egészében próbálja megidézni az élet prózájához túlságosan érzékeny, túlságosan költő Seymour alakját.


(via Far Out Magazine)

 

Még több izgi infó a színésznőről

3+5 érdekesség a 35 éves Emma Stone-ról

A Kaliforniai álomért Oscar-díjat kapott, ami igazi önbeteljesítés, hiszen gyerekkori álma Los Angeles és a nagyvászon volt.

Tovább