Stallone elárulta, melyik volt karrierje legnagyobb tévedése

Hiába volt fantasztikus a koncepció, a filmet kudarcnak érzi.

Sylvester Stallone kivételes karriert tudhat maga mögött. A veleszületett arcbénulása ellenére beverekedte magát a filmiparba, 1976-ban a Rockyval három Oscar-díjat nyert, majd a 80-as években a világ egyik legnagyobb akciósztárjává vált. A 90-es években ugyan háttérbe szorult egy kicsit, de az ezredforduló után a Feláldozhatókkal, illetve a Rocky és a Rambo felmelegítésével újra visszaküzdötte magát a toplistákra.

A színész azonban nem minden filmjével elégedett. Bár vannak olyan rajongói, akik imádják Stallone 1995-ös képregény-adaptációját, a színész nem volt annyira elragadtatva tőle. Egy korábbi interjújában egyenesen úgy nyilatkozott, hogy

a legnagyobb hiba, amit valaha elkövettem, a Dredd bíró elbaltázása volt."

A jövőben játszódó filmben a színész alakította az egyszerre bíró, rendőr és ítélet-végrehajtó Dreddet, aki próbálja megfékezni a tomboló bűnözést és megvédeni az ártatlan polgárokat, de ellenfelei tőrbe csalják, és börtönbe kerül.

 

Lehetett volna belőle egy fantasztikus, nihilista, érdekes jövőkép

– kesergett a színész, hozzátéve, hogy nehezen tudta túltenni magát a film kudarcán. Sajnálja, hogy a remek koncepció ellenére nem működött a film, de azzal is tisztában van, hogy mivel ő volt a projekt arca, ezért neki kellett elvinnie a balhét a kudarcért.

A képregényből 2012-ben is készült egy adaptáció Karl Urban főszereplésével, a Dredd, amely nem lett blockbuster, de a keményvonalas Dredd-rajongók imádták, szemben a Stallone-féle verzióval.

A színész legutóbbi filmjében is egy igazságosztót alakít, de a Prime Videón látható Szamaritánusban a kollégánk szerint „az ütések erőtlenek, a humor bárgyú, a látványvilág béna, a történet unalmas, a főhős életbölcsességei olcsó közhelyek, a filmvégi „nagy csavar” pedig egy eléggé kiszámítható klisé.” 

Via: Far Out Magazine