Stallone kiakadt, szerinte nem kéne több Rocky spin offot forgatni

A sztár az új Rocky spin-off, a Drago ellen kelt ki, „parazitáknak” nevezve a producert, akik „kizsákmányolja” az általa létrehozott franchise-t.

 

Sylvester Stallone felháborodottan kommentálta a bejelentést, miszerint újabb Rocky spin-off készül Ivan Dragóval és a karakter fiával a főszerepben (ezt a hírt nemrég mi is megírtuk itt a PORT.hun), szerinte a franchise karaktereit „kiszipolyozzák”.

 

Sylvester Stallone (Rocky Balboa) és Michael B. Jordan (Adonis Creed) a Creed II című filmben (forrás: Fórum Hungary)

 

A 76 éves akciósztár szombaton egy Instagram-posztban adott hangot felháborodásának, megosztva egy hírt a készülő filmről, és elítélve a produkció mögött állókat. Bár senkit sem szólított meg név szerint a dörgedelmeivel, a 94 éves producerre való célozgatása egyértelműen a franchise producerére, Irwin Winklerre utal (aki egyébként valójában „csak” 91 éves), valamint a filmmogul gyermekeire, Charles és David Winklerre.

Megint összetört a szívem. Most tudtam meg, hogy ez a szánalmas, 94 éves producer, és az ő idióta, naplopó, keselyűként viselkedő gyermekei, Charles és David megint egy olyan csodálatos karakter húsát tépkedik le egészen csontig szedik le, akit én alkottam, mindezt anélkül, hogy nekem szóltak szóltak volna. Bocsánatot kérek a rajongóktól, én soha nem akartam, hogy a Rocky-filmek karaktereit kihasználják ezek az élősködők.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sly Stallone (@officialslystallone) által megosztott bejegyzés

 

Stallone a posztjában azzal kapcsolatban is megosztotta a nemtetszését, hogy bárcsak kollégája és barátja, Dolph Lundgren tájékoztatta volna őt a legújabb fejleményekről (Lundgren a Rocky 4-ben és a Creed 2-ben Ivan Dragót alakította, és a legújabb részhez is csatlakozott, mert ez a film az ifjabbik Dragóról szól majd).

Egykoron egyébként tiszteltem Dolph-ot, de soha nem mondta el nekem, hogy mi folyik a hátam mögött azzal a karakterrel, akit én alkottam neki! Az igazi barátok értékesebbek az aranynál.

Stallone már korábban is hangoztatta, hogy szeretné átvenni a Rocky-filmek további sorsa feletti irányítást, és nyilvánosan is felszólította Irwin Winklert, hogy adja át neki a franchise jogait. Csakhogy annak idején, amikor Stallone megírta az 1976-os Rocky forgatókönyvét, az akkoriban igen nehéz anyagi helyzetben lévő, fiatal sztár lemondott a szerzői jogairól a producerek javára, cserébe azért, hogy a film mindenképpen elkészülhessen, ő pedig betörhessen Hollywoodba.

(via Entertainment Weekly)