Súlyos következményei lehetnek, hogy Joaquin Phoenix megijedt a melegfilmtől

A színész már a Napóleonból is majdnem kiszállt.

Megírta a Port is, hogy az Oscar-díjas színész a forgatás előtt öt nappal mondta vissza Todd Haynes (Egy botrány részletei , Carol, Sötét vizeken, Május december) filmjét. Az 1930-ban játszódó, detektívszállal kombinált szerelmi történetben Phoenix partnere Danny Ramirez, a Top Gun: Maverick sztárja lett volna, és állítólag olyan explicit szexuális jelenetek lettek volna a filmben, hogy csak NC-17-es (nálunk 18-as) besorolással vetíthették volna a mozik.

Joaquin Phoenix a forgatás előtt öt nappal dobbantott egy merész melegdrámából

Todd Haynes filmje explicit szexjeleneteket is tartalmazott volna, de így nem lesz belőle semmi.

Így történt

 

A mexikói Guadalajarában, ahol a forgatást tervezték, már álltak a komplett díszletek, amikor a színész július elején otthagyta a projektet. A The Hollywood Reporter értesülései szerint jogi lépésekkel kell Phoenixnek számolnia, hozzátéve, hogy óriási a felháborodás az iparági szereplők közt.

A filmet már korábban eladták nemzetközi forgalmazóknak, de a Variety értesülései szerint nem lehetséges más színésznek adni a szerepet, így a stáb munka nélkül marad, a befektetők pedig bukják a pénzüket, ami azt jelenti, hogy a veszteségek meghaladhatják a hét számjegyű összeget.

Phoenix nem először pánikol be

Az Oscar-díjas színészről köztudott, hogy a forgatások előtt szorong. Majdnem kiszállt a 2023-as Napóleonból is, állítólag azzal fenyegetőzött, hogy otthagyja Ridley Scott filmjének forgatását, ha Paul Thomas Anderson rendező, akivel többször dolgozott együtt (The Master, Beépített hiba) nem segít átírni a filmet. Anderson nem szerepel íróként a projektben, így nem világos, hogy teljesítették-e végül a színész követelését.

A színész korábban a CNN-es Anderson Coopernek adott interjújában árulta el, hogy gyakran „megrémül”, amikor elvállal egy szerepet, és aggódik, hogy nem fogja „megtalálni a megfelelő helyet, ahol kifejezheti” az elképzeléseit. A mostani eset furcsasága, hogy ő vitte az ötletet a rendezőhöz, és ő volt az, aki „szexuálisan még ingoványosabb területre terelte a dolgot.”

Van precedens arra, hogy mi történik, amikor a színészek szerződést szegnek: Kim Basinger 1993-ban megszegte a szóbeli ígéretét, mi szerint elvállalja a Dobozba zárt szerelem főszerepét, Bruce Willis pedig kénytelen volt három Disney-filmben is szerepelni kárpótlásul, amiért a Broadway Brawlerből a forgatás közepén kiszállt.

Via: Independent