Sylvester Stallone majdnem meghalt a Rocky IV forgatásán

Az Ivan Dragót alakító Dolph Lundgren annyira megütötte az egyik jelenetben, hogy Stallonét életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A Rocky IV Rocky vs. Drago - The Ultimate Director's Cut névre keresztelt rendezői változatának (amiből szerencsére kivágták a zavarbaejtően kínos robotot) egynapos mozis vetítése kapcsán Sylvester Stallone bemutatta azt a 90 perces dokumentumfilmet is, amit a film kulisszatitkairól készített.  Ebben a filmben mesél arról a nevezetes esetről, amikor az Ivan Dragót játszó Dolph Lundrgen egy ütésével csaknem megölte őt.

 

Stallone életveszélyes állapotba került, és repülővel kellett kórházba szállítani, ahol apácák is várták, hátha nem élné túl.

Elsőként  az én belépőmet, Lundrgen belépőjét és a bemutatkozást forgattuk, aztán a harc közben nagyon megsérültem, és Kanadából egyenesen egy kaliforniai intenzív osztályra repültem. (Lundgren) porrá zúzott engem. Abban a pillanatban nem éreztem, de még aznap este a szívem elkezdett dagadni.  A vérnyomásom 260-ra emelkedett, és már úgy voltam, hogy menten meghalok.  A következő dolog, amire emlékszem, hogy egy repülőn vagyok. Aztán intenzív osztályon vagyok apácákkal körülvéve, majd ezután vissza kellett mennem, hogy befejezzem a harcot.

– mesélte az IndieWire-nak.

Négy napig volt kórházban, és bármilyen szörnyű is volt az élmény, ragaszkodott hozzá, hogy az a bizonyos ütés bekerüljön a filmbe. 

Hogy vehetném ki?

jegyezte meg viccesen a dokumentumfilmben.